Terug naar Daar gaan we weer: 'Apple werkt aan eigen tv-dienst'
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Daar gaan we weer: 'Apple werkt aan eigen tv-dienst'

Door Jelle Mol5 februari 2015 10:462 min. leestijd0

Het is al een tijdje stil rondom Apple’s televisieplannen, maar volgens Re/code blijft Apple op zoek naar manieren om de huiskamer te revolutioneren. Nieuwste idee: een online televisiedienst waarop gebruikers zich kunnen abonneren om naar geselecteerde programma’s te kunnen kijken. Klinkt niet erg revolutionair, maar als Apple ermee bezig is, is het kennelijk bijzonder.

Apple TV

Leveranciers content

Re/code baseert zich op gesprekken die momenteel gevoerd worden met productiebedrijven. De tv-dienst zou zelfs al draaien op het hoofdkwartier in Cupertino en gedemonstreerd worden aan mogelijke partners. Zonder leveranciers van content is er echter nog lang geen product, dus een lancering op korte termijn hoeven we niet te verwachten. Ook is er nog niets bekend over de prijzen en eventuele beschikbaarheid buiten de VS.

Exclusief bij T-Mobile: de Apple Watch Series 8, SE of Ultra met multsim!

Exclusief bij T-Mobile: de Apple Watch Series 8, SE of Ultra met multsim!

• Blijf altijd verbonden, ook zonder iPhone!
• Alleen mogelijk met een mobiel abonnement van T-Mobile

Kabelbedrijven gepasseerd

Anders dan met eerdere plannen, passeert Apple nu de kabelbedrijven en omroepen en wendt het zich direct tot mediabedrijven. Hiermee begeeft het bedrijf zich in het vaarwater van grote jongens als Time Warner, die normaal gesproken als doorgeefluik fungeren. De dienst lijkt daarmee in zekere zin vergelijkbaar met het onlangs in Amerika gelanceerde Sling TV. Voor $ 20 in de maand kunnen gebruikers kijken naar bepaalde programma’s die gestreamd worden naar een tv, computer, tablet of smartphone.

Streaming televisie

Apple’s eigen tv-dienst zou gebruikmaken van een eigen interface en mogelijk ook nieuwe hardware. De Apple TV kan in elk geval wel een flinke update gebruiken. Onlangs werd bekend dat de Apple TV niet weet te profiteren van de groeiende markt voor mediaspelers, in tegenstelling tot de razend populaire Chromecast van Google.

Apple TV

De nieuwe iPhone 14 Pro: Krijg nu tot €600 terug bij inruil van een iPhone 12 Pro

De nieuwe iPhone 14 Pro: Krijg nu tot €600 terug bij inruil van een iPhone 12 Pro

• Én tot €10 korting per maand!
• Extra voordeel met KPN Hussel

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
Apple TV
Bekijk dit dossier

Praat mee!

avatar