Terug naar Apple doet boekje open over diversiteit personeel
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Apple doet boekje open over diversiteit personeel

Door Redactie iCreate14 augustus 2014 10:482 min. leestijd0

55% van Apple’s personeel in de VS is blank, 30% is vrouw en Tim Cook is daar niet tevreden over. Dat staat in Apple’s eerste rapport over de diversiteit in het personeelsbestand.

Streven naar meer diversiteit

Uit het rapport blijkt dat 15% van de werknemers van Aziatische afkomst is, 11% ‘hispanic’ en wordt 7% van het personeel vertegenwoordigd door donkere mensen. Het aandeel blanken en de man-vrouwverhouding van 70/30 is vrij gebruikelijk in de techindustrie, maar Tim Cook wil toch meer diversiteit zien: ‘Als CEO ben ik niet tevreden met deze cijfers. Dit is geen nieuws voor ons en we zijn al een tijdje hard aan het werk om het te verbeteren.’

Aanstellingen van vrouwen

Sinds zijn aanstelling als CEO heeft Tim Cook zich ingezet voor het aandeel van vrouwen in senior management, zoals retail VP Angela Ahrendts. Ook sponsort Apple de ‘National Centre for Woman & Information Technology’, dat zich inzet voor jonge vrouwen in de techniek en wetenschap. Volgens Tim Cook gaat diversiteit bij Apple echter veel verder dan afkomst en geslacht. ‘Het gaat ook over persoonlijke eigenschappen zoals geaardheid, militaire status en handicap’, wijzend op het werk dat Apple doet voor ‘Human Rights Campaign’, de grootste homo- en lesbienneorganisatie in de VS.

De iPhone 13 Mini nu tot €12,50 korting per maand!

De iPhone 13 Mini nu tot €12,50 korting per maand!

• En ontvang €100,- éxtra inruilwaarde
• Extra voordeel als je thuis al KPN hebt

Het bedrijf organiseert deze week verschillende evenementen in het kader van diversiteit. In de video ‘Inclusion inspires innovation’ wordt het diversiteitsbeleid bij Apple verder uitgelicht.

De iPhone 14 nu tot €12,50 korting per maand!

De iPhone 14 nu tot €12,50 korting per maand!

• €96 korting én €100 extra inruilvoordeel
• Extra voordeel als je thuis al KPN hebt

Door Redactie iCreate

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar