Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

‘Apple brengt in 2022 nog een display uit – mét mini-led’

Auteur: Ward Edema
0 reacties
Apple Display 2022


Lees verder na de advertentie

Apple kondigde vorige week al het Studio Display aan, maar er blijkt nog een display aan te komen mét mini-led. Dit kun je verwachten.

Apple Studio Display

Het Apple Studio Display is het eerste scherm van Apple sinds de aankondiging van het prijzige 32-inch Pro Display XDR. Hij heeft een ips-scherm met een diagonaal van 27 inch, een maximumhelderheid van 600 nits, ingebouwde webcam, speakers en microfoons, en een hoogwaardig aluminium design.

In tegenstelling tot het Pro Display heeft het Studio Display echter geen mini-led-techniek. Met mini-led krijg je een veel beter contrast en helderheid, doordat het scherm allerlei individueel verlichte zones heeft die aan- of uit kunnen. Het Studio Display werkt nog op de ’traditionele’ manier, met één bak verlichting. Dit scheelt wel in de prijs: hij kost 1779 euro, terwijl het Pro Display maar liefst 5499 euro kost.

Studio Display XDR?

MacBook Pro 2021 display


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

Volgens de doorgaans zeer betrouwbare display-analist Ross Young kunnen we in 2022 nog een display verwachten van Apple. Ditmaal gaat het om een 27-inch paneel mét mini-led. Naar verwachting is hij verder qua functies gelijk aan het Studio Display.

Dit display zou twee dingen kunnen zijn: een aanvulling op het Studio Display, of juist de vervanging voor het Pro Display XDR. Laatstgenoemde is qua functies beperkt ten opzichte van zijn goedkopere broertje: hij mist de ingebouwde webcam, microfoons en speakers. Wat dat betreft is hij aan vervanging toe om gelijkgetrokken te worden met het Studio Display.

Nieuw Apple-scherm release

Volgens Young is het display al in productie, en kunnen we hem in juni verwachten.

Waarschijnlijk wordt hij dus tijdens de jaarlijkse WWDC-presentatie getoond. Afhankelijk van de insteek van Apple, gaat het om een Studio Display XDR of een nieuw Pro Display XDR. De tijd zal het leren!

Bron: Ross Young