Terug naar ‘Apple brengt in 2022 nog een display uit – mét mini-led’
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

‘Apple brengt in 2022 nog een display uit – mét mini-led’

Door Ward Edema15 maart 2022 14:102 min. leestijd0

Apple kondigde vorige week al het Studio Display aan, maar er blijkt nog een display aan te komen mét mini-led. Dit kun je verwachten.

Apple Display 2022

Apple Studio Display

Het Apple Studio Display is het eerste scherm van Apple sinds de aankondiging van het prijzige 32-inch Pro Display XDR. Hij heeft een ips-scherm met een diagonaal van 27 inch, een maximumhelderheid van 600 nits, ingebouwde webcam, speakers en microfoons, en een hoogwaardig aluminium design.

De iPhone 13 nu met 3 maanden gratis Apple TV+!

De iPhone 13 nu met 3 maanden gratis Apple TV+!

Maximaal voordeel als je thuis internet van Ziggo hebt

In tegenstelling tot het Pro Display heeft het Studio Display echter geen mini-led-techniek. Met mini-led krijg je een veel beter contrast en helderheid, doordat het scherm allerlei individueel verlichte zones heeft die aan- of uit kunnen. Het Studio Display werkt nog op de ‘traditionele’ manier, met één bak verlichting. Dit scheelt wel in de prijs: hij kost 1779 euro, terwijl het Pro Display maar liefst 5499 euro kost.

Studio Display XDR?

MacBook Pro 2021 display

Volgens de doorgaans zeer betrouwbare display-analist Ross Young kunnen we in 2022 nog een display verwachten van Apple. Ditmaal gaat het om een 27-inch paneel mét mini-led. Naar verwachting is hij verder qua functies gelijk aan het Studio Display.

Dit display zou twee dingen kunnen zijn: een aanvulling op het Studio Display, of juist de vervanging voor het Pro Display XDR. Laatstgenoemde is qua functies beperkt ten opzichte van zijn goedkopere broertje: hij mist de ingebouwde webcam, microfoons en speakers. Wat dat betreft is hij aan vervanging toe om gelijkgetrokken te worden met het Studio Display.

Nieuw Apple-scherm release

Volgens Young is het display al in productie, en kunnen we hem in juni verwachten.

Waarschijnlijk wordt hij dus tijdens de jaarlijkse WWDC-presentatie getoond. Afhankelijk van de insteek van Apple, gaat het om een Studio Display XDR of een nieuw Pro Display XDR. De tijd zal het leren!

Bron: Ross Young

De iPhone 13 nu met 3 maanden Apple TV+

De iPhone 13 nu met 3 maanden Apple TV+

• Extra voordeel met KPN Hussel korting

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar