Terug naar ‘Apple brengt in 2022 nog een display uit – mét mini-led’
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

‘Apple brengt in 2022 nog een display uit – mét mini-led’

Door Ward Edema15 maart 2022 14:102 min. leestijd0

Apple kondigde vorige week al het Studio Display aan, maar er blijkt nog een display aan te komen mét mini-led. Dit kun je verwachten.

Apple Display 2022

Apple Studio Display

Het Apple Studio Display is het eerste scherm van Apple sinds de aankondiging van het prijzige 32-inch Pro Display XDR. Hij heeft een ips-scherm met een diagonaal van 27 inch, een maximumhelderheid van 600 nits, ingebouwde webcam, speakers en microfoons, en een hoogwaardig aluminium design.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

In tegenstelling tot het Pro Display heeft het Studio Display echter geen mini-led-techniek. Met mini-led krijg je een veel beter contrast en helderheid, doordat het scherm allerlei individueel verlichte zones heeft die aan- of uit kunnen. Het Studio Display werkt nog op de ‘traditionele’ manier, met één bak verlichting. Dit scheelt wel in de prijs: hij kost 1779 euro, terwijl het Pro Display maar liefst 5499 euro kost.

Studio Display XDR?

MacBook Pro 2021 display

Volgens de doorgaans zeer betrouwbare display-analist Ross Young kunnen we in 2022 nog een display verwachten van Apple. Ditmaal gaat het om een 27-inch paneel mét mini-led. Naar verwachting is hij verder qua functies gelijk aan het Studio Display.

Dit display zou twee dingen kunnen zijn: een aanvulling op het Studio Display, of juist de vervanging voor het Pro Display XDR. Laatstgenoemde is qua functies beperkt ten opzichte van zijn goedkopere broertje: hij mist de ingebouwde webcam, microfoons en speakers. Wat dat betreft is hij aan vervanging toe om gelijkgetrokken te worden met het Studio Display.

Nieuw Apple-scherm release

Volgens Young is het display al in productie, en kunnen we hem in juni verwachten.

Waarschijnlijk wordt hij dus tijdens de jaarlijkse WWDC-presentatie getoond. Afhankelijk van de insteek van Apple, gaat het om een Studio Display XDR of een nieuw Pro Display XDR. De tijd zal het leren!

Bron: Ross Young

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Door Ward Edema

Keek tijdens zijn basisschooltijd al naar de presentaties van Steve Jobs. Zweert bij macOS en iPadOS voor alles wat met beeld of muziek te maken heeft.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar