Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Dit zijn de winnaars van de Apple Design Awards 2020!

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
Apple Design Awards 2020


Lees verder na de advertentie

Apple heeft vandaag de Apple Design Awards 2020 uitgereikt. De prijzen worden jaarlijks uitgereikt tijdens Apple’s WWDC. Dit jaar vielen er vier apps en vier games in de prijzen.

Apple Design Awards 2020

Met de Apple Design Awards zet Apple al ruim twintig jaar apps met een bijzonder design in het zonnetje. Daarmee wordt niet per se bedoeld dat ze er mooi uitzien, maar vooral dat ze op bijzondere wijze gebruikmaken van de technische mogelijkheden van Apple-apparatuur. De apps blinken stuk voor stuk uit door innovativiteit. Opvallend dit jaar is de grote hoeveelheid iPad-apps. Deze apps gingen er dit keer vandoor met de prijzen.

Darkroom

Darkroom

Darkroom is een app om foto’s en video’s mee te bewerken. De app ziet er volgens Apple prachtig uit en is intuïtief in gebruik. Zowel beginnende als gevorderde gebruikers kunnen ermee aan de slag. Darkroom gebruikt diverse mogelijkheden van de iPhone, zoals snelle acties, contextuele menu’s en haptische feedback.

Looom


kooptip

Looom

Looom is een app waarmee je leuke animaties kunt maken: je creëert er binnen een handomdraai je eigen handgetekende stopmotion-video’s mee! De app is specifiek gemaakt voor iPad, en haalt volgens Apple het maximale uit de donkere modus en de Apple Pencil.

Shapr3D

shapr3d

Shapr3D is een professionele app voor CAD-tekenaars, exclusief voor iPad. Apple meent dat deze app de potentie heeft om de workflow voor architecten en technisch tekenaars drastisch te veranderen. De app gaat later dit jaar de LiDAR-scanner van de iPad Pro 2020 ondersteunen: hiermee kan een accurate plattegrond en 3D-tekening van een ruimte worden gemaakt. Middels AR kun je de ontwerpen dan ook ‘in het echt’ zien.

StaffPad

StaffPad

StaffPad is een app voor muzikanten. De app maakt gebruik van handschriftherkenning en zet handgeschreven muzikale notities om naar bladmuziek. Ook deze app is er speciaal voor de iPad. Apple meent dat StaffPad bijzonder goed gebruikmaakt van de Apple Pencil en van een Apple-technologie als Drag & Drop.

Games

Naast de vier bovengenoemde apps, vielen er ook nog vier games in de prijzen. Sommige daarvan zijn, en dat zal geen verrassing zijn, exclusief te spelen via Apple’s eigen gamedienst Apple Arcade.

  • Sayonara Wild Hearts wordt door Apple een ‘Deels een muziekclip uit de jaren 80, deels een klassiek arcadespel’ genoemd.
  • In het prachtig getekende Sky: Children of the Light moeten spelers samenwerken om licht naar de wereld te brengen. Veel puzzels oplossen en geheimen zien te vinden!
  • Song of Bloom is een puzzelgame. Maar zeker niet van het type dertien in een dozijn! De app doet wat kunstzinnig aan.
  • In de avonturengame Where Cards Fall bouw je kaartenhuizen. Die staan symbool voor levensbepalende herinneringen.