Terug naar Apple CarPlay beschikbaar in Nederland – en nu?
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Apple CarPlay beschikbaar in Nederland – en nu?

Door Terry Stooker17 april 2015 09:042 min. leestijd0

Apple heeft naast Denemarken, Nieuw-Zeeland, Rusland en Zweden ook Nederland toegevoegd aan het lijstje landen waarin CarPlay officieel ondersteund wordt. Dat was natuurlijk een kwestie van tijd nu Siri ook Nederlands spreekt. Siri speelt namelijk een grote rol bij de handsfree bediening van CarPlay, waarmee je het entertainment- en navigatiesysteem van je auto bedient. Gek genoeg wordt over België geen woord gerept.

Leuk, en nu?

Hartstikke fijn dat Nederland nu ondersteund wordt, maar daarmee zijn we natuurlijk pas op de helft. Het begint bij Apple, maar voor de daadwerkelijke uitvoering zijn we afhankelijk van autofabrikanten. Zolang er weinig tot geen auto’s op de markt komen met CarPlay, loopt het zogezegd nog niet op rolletjes. Behalve beloftes van Volkswagen dat eind van het jaar de eerste auto’s met CarPlay verschijnen, blijft het op de automarkt erg stil.

Pioneer Apple CarPlay

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Aangewezen op aftermarket

De verspreiding van CarPlay-ondersteuning maakt het wel interessanter voor audiofabrikanten om aftermarket-systemen te ontwikkelen. Pioneer en Alpine Electronics hebben bijvoorbeeld al inbouwsystemen met CarPlay, maar er zullen er waarschijnlijk nog veel meer opduiken de komende tijd. Dat is ook een goedkopere oplossing dan een nieuwe auto aanschaffen. Ben je toch aan het kijken voor een nieuwe bolide en wil je dat deze per se CarPlay heeft, dan raden we aan nog een jaartje te wachten. Of bestel de Ferrari FF voor zo’n 280.000 euro … een koopje, toch?

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Terry Stooker

Is sinds de introductie van de Mac mini fanatiek Apple-gebruiker. Houdt van de vele creatieve mogelijkheden van macOS.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar