Terug naar 'Apple brengt volgend jaar 10,5-inch iPad Pro uit'
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

'Apple brengt volgend jaar 10,5-inch iPad Pro uit'

Door Laura Grootaarts15 augustus 2016 11:112 min. leestijd0

Apple werkt aan een iPad Pro met een nieuw formaat. Het nieuwe model meet 10,5 inch en houdt daarmee het midden tussen de 9,7- en de 12,9-inch iPad Pro die het afgelopen jaar verschenen zijn.

iPad Pro

Drie iPad Pro-modellen

Volgens de doorgaan betrouwbare Apple-analist Ming-Chi Kuo komen er volgend jaar drie nieuwe iPad Pro’s uit, waarvan eentje dus in een compleet nieuw formaat. De twee grootste modellen zouden worden uitgerust met een A10X-processor. De 9,7-inch iPad Pro wordt het budgetmodel en krijgt een A9X-processor, wat nu ook al het geval is. De processoren zouden allemaal worden gemaakt door de fabrikant TSMC.

Exclusief bij T-Mobile: de Apple Watch Series 8, SE of Ultra met multsim!

Exclusief bij T-Mobile: de Apple Watch Series 8, SE of Ultra met multsim!

• Blijf altijd verbonden, ook zonder iPhone!
• Alleen mogelijk met een mobiel abonnement van T-Mobile

Kuo heeft het nergens over de iPad mini, met een schermdiagonaal van 7,9 inch. Het zou heel goed kunnen dat dit model wordt uitgefaseerd. De vraag naar de kleinste iPad zou zijn teruggezakt sinds Apple Plus-modellen uitbrengt van de iPhone. Met de nieuwe 10,5-inch iPad Pro zo Apple zich richten op de zakelijke markt en het onderwijs. Wat ons betreft is dit nieuwe formaat niet echt van toegevoegde waarde: zo heel veel scheelt het niet met de 9,7-inch iPad Pro die dit voorjaar werd geïntroduceerd. Als er een tussenmaat zou moeten komen, zouden we eerder kiezen voor een scherm van 11 inch, wat veel beter tussen de 9,7- en 12,9-inch iPad gepositioneerd is.

Iets meer geduld voor grote veranderingen

Voor volgend jaar dus geen spectaculair iPad-nieuws, maar volgens Kuo zou de het jaar daarop weleens een heel ander verhaal kunnen zijn. Mogelijk krijgt de iPad Pro in 2018 een ander design en een flexibel AMOLED-scherm. De gebruikersinterface zou hierdoor ook flink veranderen.

De nieuwe iPhone 14: Krijg nu tot €400,- terug bij inruil van een iPhone 12

De nieuwe iPhone 14: Krijg nu tot €400,- terug bij inruil van een iPhone 12

• Én tot €10 korting per maand!
• Extra voordeel met KPN Hussel

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar