Terug naar Apple brengt belangrijke beveiligingsupdate voor OS X El Capitan uit
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Apple brengt belangrijke beveiligingsupdate voor OS X El Capitan uit

Door Sven Lamers2 september 2016 10:152 min. leestijd0

Weet je nog toen afgelopen week een belangrijke beveiligingsupdate voor iOS uitkwam, die je het best meteen ging installeren? Nu zijn OS X El Capitan en Yosemite aan de beurt. De belangrijke update, genaamd Beveiligingsupdate 2016-001, dicht dezelfde gaten uit iOS die een spionagesoftware uit het Midden-Oosten gebruikte om je iPhone te hacken. Nu is deze software hoogstwaarschijnlijk (nog) niet beschikbaar voor Mac, maar het is goed dat Apple de hackers voor is.

Mac OS X El Capitan

Waar te downloaden?

De update is zoals altijd beschikbaar via de Mac App Store van El Capitan en Yosemite. Een bijzonderheid is dat het om een specifieke beveiligingsupdate gaat. Meestal bouwt Apple dergelijke patches in de grote punt-releases van OS X, bijvoorbeeld van OS X 10.11.5 naar 10.11.6. Dat er nu een afzonderlijke update is, toont aan hoe belangrijk Apple het vond het gaatje te dichten. Een andere verklaring is dat er sowieso geen nieuwe updates voor El Capitan meer op de planning stonden. Dan komen er ook altijd alleen nog beveiligingsupdates uit.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Download nu!

We raden iedereen aan om zo snel mogelijk naar Mac App Store te gaan om El Capitan en Yosemite te updaten. Dan mag je overigens meteen hetzelfde doen voor Safari. De update naar versie 9.1.3 dicht ook een aantal beveiligingslekken in Apple’s browser.

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Sven Lamers

Brand Manager iCreate. Onthult alle technische Apple-geheimen, maar vindt het net zo leuk om films en foto's te bewerken.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar