Terug naar Apple bouwt unibody oordopjes
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Apple bouwt unibody oordopjes

Door Daan Jeuken12 april 2012 19:392 min. leestijd2

Eén van de meest iconische gadgets van Apple zijn de oordopjes, die oorspronkelijk bij de iPod hoorden. Maar in de tien jaar dat de iPod bestaat, zijn de dopjes nauwelijks veranderd. Apple is ze echter niet vergeten: uit een nieuw patent blijkt dat het bedrijf unibody oordopjes wil maken.

Veel onderdelen in klein dopje

Oordopjes worden gezien als een klein iets, maar er zit van alles in, zoals kabeltjes, een microfoon en de speakertjes. Het samensmelten van al deze onderdelen zou volgens Apple een ‘abrupt en esthetisch onaangenaam’ resultaat opleveren. Om toch een unibody uiterlijk te creëren zou Apple er daarom voor kiezen om de koptelefoon toch uit twee onderdelen te laten bestaan, maar deze zo nauw te versmelten dat het eruitziet als ware het uit één stuk gemaakt.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Kwaliteit omhoog

De oordopjes waren één van de oorzaken van de doorbraak van de iPod. Apple vroeg zich af hoe een apparaat dat bedoeld was om in de jas- of broekzak te zitten iconisch kon worden. Het enige dat zichtbaar is zijn de oordopjes en dus kwam Apple met de typische witte dopjes, waaraan je nu nog steeds kunt zien dat iemand naar een iPod of iPhone luistert.

Toch zijn lang niet alle muziekliefhebbers dol op Apple’s dopjes. Uit onze poll bleek al eens dat meer dan de helft van de gebruikers is overgestapt, of van plan is over te stappen, naar kwalitatief hoogwaardigere speakers. Uit een ander patent van Apple blijkt dat het ook bezig is de kwaliteit van de oordopjes te verbeteren. Door te zorgen dat er minder geluid lekt, kan de kwaliteit en de akoestiek worden verbeterd. Net als met in-ear-dopjes verlies je geen geluid en dus ook geen kwaliteit. En behalve dat jij van betere muziek kunt genieten, zal ook de rest van de coupé hier blij mee zijn.

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Daan Jeuken

Voormalig Brand Manager iCreate. Maar kan het toch niet laten om zo nu en dan over Apple te blijven schrijven.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

2
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Vincent
Lezer
Vincent

Kom maar op. Zou leuk zijn als ze met de Nieuwe iPhone kwamen…

Vincent
Lezer
Vincent

Kom maar op. Zou leuk zijn als ze met de Nieuwe iPhone kwamen…