Terug naar Apple bouwt failliete saffierfabriek om tot datacenter
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Apple bouwt failliete saffierfabriek om tot datacenter

Door Jelle Mol3 februari 2015 14:002 min. leestijd0

Apple heeft aangekondigd 2 miljard dollar te gaan investeren in een fabriek van GT Advanced Technologies, de failliete producent van saffierglas. Om banen te behouden wordt de fabriek in Arizona omgebouwd tot datacenter, dat overigens volledig draait op duurzame energie, mede afkomstig van zonne-energie. Apple stelt dat het om een van de grootste investeringen ooit gaat.

Productie saffier Apple

Mislukte productie saffierglas

GT Advanced Technologies moest in oktober noodgedwongen zijn fabrieken verkopen na een faillissement, dat volgde op de compleet mislukte productie van saffierglas bedoeld voor de schermen van de iPhone 6. De fabrikant had nog nooit eerder op zo’n grote schaal saffier geproduceerd en kon slechts 10% van de hoeveelheid bestelde saffierglas leveren. Daarop greep Apple in door lastminute over te schakelen op het minder sterke Gorilla Glass, wat tevens het einde van GT Advanced Technologies betekende.

Vodafone Runners: De iPhone 13 nu met 3 maanden gratis Apple TV+!

Vodafone Runners: De iPhone 13 nu met 3 maanden gratis Apple TV+!

Maximaal voordeel als je thuis internet van Ziggo hebt

Banen behouden

In de rechtszaak die volgde kwamen de bedrijven overeen dat de smeltovens zouden worden verkocht om Apple af te betalen. Ook beloofde Apple dat het zou proberen de banen te behouden. Als onderdeel van het plan om meer banen en productie vanuit Azië terug te brengen naar de VS, wordt nu dus $ 2 miljard geïnvesteerd in de oude saffierfabriek. Dit levert 150 permanente banen op en 300 tot 500 banen voor de verbouwing.

De iPhone 13 nu met 3 maanden Apple TV+

De iPhone 13 nu met 3 maanden Apple TV+

• Extra voordeel met KPN Hussel korting

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
iPhone 6
Bekijk dit dossier

Praat mee!

avatar