Terug naar Apple blokkeert eigen News-app in China
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Apple blokkeert eigen News-app in China

Door Laura Grootaarts12 oktober 2015 16:172 min. leestijd0

Apple heeft zijn eigen News-app geblokkeerd in China. Gebruikers die News op hun telefoon hebben staan, kunnen in China niks meer met de app. Dit meldt The New York Times. Apple zelf onthoudt zich van ieder commentaar.

News App China

App News nog niet uitgebracht in Nederland

In Nederland hebben we nog geen kennis kunnen maken met de nieuwe News-app van Apple. De app maakt onderdeel uit van iOS 9 en presenteert het belangrijkste nieuws in een magazine-achtige opmaak, zoals ook Flipboard dat doet. De app is op het moment enkel nog beschikbaar in de Verenigde Staten en wordt inmiddels ook getest in Australië en Groot-Brittannië. Gebruikers die de app in deze landen op hun iPhone hebben gezet, kunnen als ze op reis zijn in het buitenland gewoon gebruikmaken van News … Maar niet als ze op vakantie zijn in China.

De iPhone 14 nu tot €348 korting!

De iPhone 14 nu tot €348 korting!

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt
• 6 maanden Apple Music

Foutmeldingen bij het openen van News in China

Wanneer iemand op een Chinees netwerk de app probeert te openen, volgt er in plaats van een lijst met interessante berichten een foutmelding. ‘Kan niet verversen. News wordt niet ondersteund in de regio waar u zich nu bevindt.’ China heeft een streng censuurbeleid en Apple had ervoor kunnen kiezen om censuur toe te passen op de inhoud van de app. Het bedrijf heeft eieren voor zijn geld gekozen en de complete app geblokkeerd. Misschien wel verstandig, want China is na de Verenigde Staten de grootste markt voor Apple.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar