Terug naar Apple bevestigt: Mysterieuze minivans bedoeld voor Kaarten
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Apple bevestigt: Mysterieuze minivans bedoeld voor Kaarten

Door Jelle Mol10 juni 2015 14:472 min. leestijd0

Weet je nog, die mysterieuze zwarte minivan van Apple, volgeladen met camera’s, die begin februari op de weg werd gespot? Het was gelijk voer voor speculatie over de ontwikkeling van een Apple Car – het nieuws stond er vol mee in de weken erna. Al gauw werd duidelijk dat de waarheid achter deze minivans een stuk minder ambitieus was: de meetapparatuur zou bedoeld zijn om wegen en omgeving in kaart te brengen. Nu bevestigt Apple zelf dat het werkt aan verbetering van Kaarten, mogelijk in de vorm van een Street View-achtige dienst.

Apple auto

Voertuigen over de hele wereld

Op Apple’s website is te lezen dat voertuigen over de hele wereld rondrijden om ‘data te verzamelen die gebruikt wordt om Kaarten te verbeteren’. Dat zegt nog niks over foto’s á la Street View, maar deze passage over de privacy laat weinig te raden over: ‘We maken gezichten en kentekens op verzameld beeldmateriaal onherkenbaar voordat er tot publicatie wordt overgegaan’. Na verkeers- en openbaar vervoersinformatie gaat Apple Google Maps dus ook achterna wat betreft Street View, tenzij het beeldmateriaal uitsluitend intern gebruikt wordt voor de verbetering van Kaarten. Naar verluidt zouden de foto’s ook gebruikt worden voor bijvoorbeeld bedrijfsvermeldingen.

Vodafone Runners: De iPhone 13 nu met 3 maanden gratis Apple TV+!

Vodafone Runners: De iPhone 13 nu met 3 maanden gratis Apple TV+!

Maximaal voordeel als je thuis internet van Ziggo hebt

Locaties

Apple licht bovendien een tipje van de sluier op wat betreft de locaties. Vanaf half juni tot eind juni zullen Apple’s voertuigen rondrijden de omgeving van Dublin (Ierland), de zuidelijke helft van Engeland en 15 steden in de Verenigde Staten, waaronder Los Angeles, Orlando, Chicago, Boston, New York, en Seattle.

De iPhone 13 nu met 3 maanden Apple TV+

De iPhone 13 nu met 3 maanden Apple TV+

• Extra voordeel met KPN Hussel korting

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar