Terug naar Apple betaalt Nokia voor gebruik patenten
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Apple betaalt Nokia voor gebruik patenten

Door Redactie iCreate14 juni 2011 09:522 min. leestijd1

Nokia heeft in een persbericht laten weten dat Apple Nokia gaat betalen voor het gebruik van de patenten van de Finse telefoonfabrikant. Nokia krijgt eenmalig een niet nader gespecificeerd bedrag van Apple. De royalty’s die de patenten daarna nog opleveren, zal Apple netjes overmaken. Zolang Apple dat doet, mag de iPhone- en iPad-producent de technieken van Nokia gebruiken in zijn (mobiele) producten.

Juridische strijd
In oktober 2009 klaagde Nokia Apple aan voor het gebruik van tien patenten van Nokia. Apple reageerde daarop door Nokia aan te klagen voor het gebruik van bepaalde patenten, waarop Nokia weer reageerde door nog meer patenten op tafel te leggen die Apple zou gebruiken. In totaal kwam het aantal patenten dat Apple zou schenden uiteindelijk op 37 te liggen. De zaak werd een langlopende, intensieve en financieel onaantrekkelijke juridische procedure. Slachtoffer van dit soort zaken is vaak de consument, want reken maar dat de kosten van deze procedures gedekt moeten worden door de verkoop van producten.

43 miljard
Nokia heeft naar eigen zeggen de afgelopen jaren 43 miljard in onderzoek en patenten gepompt. Het Finse bedrijf heeft de rechten van meer dan 10.000 patenten en verdient geld aan deze patenten wanneer andere bedrijven deze in hun producten verwerken. Stephen Elop, president en CEO van Nokia, is zeer verheugd dat Apple vanaf nu ook netjes geld overmaakt aan Nokia:  ‘Deze schikking laat zien dat Nokia’s patentenportfolio tot de top van de industrie behoort en maakt het mogelijk om ons nog meer op de licentiemogelijkheden in de mobiele communicatiemarkt te concentreren.’

Vodafone Runners: De iPhone 13 nu met 3 maanden gratis Apple TV+!

Vodafone Runners: De iPhone 13 nu met 3 maanden gratis Apple TV+!

Maximaal voordeel als je thuis internet van Ziggo hebt

Afbeelding: Engadget.com

De iPhone 13 nu met 3 maanden Apple TV+

De iPhone 13 nu met 3 maanden Apple TV+

• Extra voordeel met KPN Hussel korting

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

1
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Harry
Lezer
Harry

Het is wat met die patenten…