Terug naar Apple-baas bevestigt uitbreiding Apple Music
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Apple-baas bevestigt uitbreiding Apple Music

Door Redactie iCreate17 januari 2017 11:192 min. leestijd0

Nadat we vorige week al meldden dat Apple eigen TV-shows gaat maken, heeft nu ook CEO van Apple Music Jimmy Iovine zich hierover uitgelaten. Het bedrijf uit Cupertino wil dit jaar nog originele tv-shows en eventueel films toevoegen aan hun streaming muziekdienst.

Dit meldt The Wall Street Journal nadat Jimmy afgelopen weekend sprak met verslaggevers. Hij zei dat de concurrentiestrijd tegen Spotify en Pandora de prioriteit heeft. De toevoeging van exclusieve films en series moet gebruikers ervan overtuigen dat Apple Music de juiste keuze is.

Uitbreiding Apple music: meer dan muziek

Nu heeft Jimmy nadrukkelijk gezegd dat de videocontent zich  niet uitsluitend gaat richten op de muziekindustrie:

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

• Krijg tot €400 terug bij inruil van een iPhone 12
• Extra voordeel met KPN Hussel

“Bij Apple Music proberen we een hele ‘pop culture experience’ te maken, en dit gebeurt als we zowel audio als video uitbrengen. Als South Park mijn kantoor binnenloopt, ga ik ze niet zeggen dat ze geen muzikanten zijn. We doen alles wat in de smaak bij popcultuur valt.”

Apple Music Jimmy Iovine

Naast Carpool Karaoke komt er ook een exclusieve drama-serie rondom Dr. Dre genaamd ‘Vital Signs’. Het is de bedoeling dat er, net als op Netflix, in een keer zes afleveringen op Apple Music worden gelanceerd. Tot slot wordt er ook gewerkt aan een reality-tv programma ‘Planet of the Apps‘, waarin app-ontwikkelaars de concurrentiestrijd aangaan voor de beste app.

Uiteindelijk wil Apple originele shows produceren die vergelijkbaar zijn met Netflix-serie Stranger Things en HBO’s Westworld. Het is nog steeds niet duidelijk of Apple Music gebruikers de nieuwe TV-shows kunnen streamen op Apple TV, of gewoon op iOS.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar