Terug naar ‘Apple zet vol in op augmented reality en versterkt zich met AR-expert van NASA’
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

‘Apple zet vol in op augmented reality en versterkt zich met AR-expert van NASA’

Door Koen van Ekeren25 april 2017 11:592 min. leestijd0

Het wordt steeds duidelijker: Apple heeft grootse plannen met augmented reality (AR). Bronnen van Bloomberg melden dat Apple Jeff Norris in dienst neemt, een AR-expert van NASA.

AR-expert

AR-expert Jeff Norris

Norris krijgt een functie als senior manager bij de AR-afdeling van Apple, die onder leiding staat van Mike Rockwell. Naar verluidt zijn hier liefst duizend Apple-medewerkers werkzaam. Volgens een eerder bericht van Bloomberg werkt het team aan een AR-bril en AR-functies voor de nieuwe iPhone.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Met Norris haalt Apple een specialist binnen. Sinds 1999 was hij werkzaam bij het Jet Propulsion Laboratory (JPL) van NASA, waar ze onbemande ruimtevaartuigen ontwikkelen. Op deze afdeling richtte de senior manager zich op de interactie tussen mens en systeem, met de nadruk op virtual en augmented reality.

Onder leiding van Norris lanceerde het JPL de Microsoft HoloLens, een VR-bril. Deze wordt gedragen door Astronauten van het internationale ruimtestation. Met de HoloLens zien NASA-medewerkers vanuit de aarde wat de astronaut ziet. Ook kunnen zij illustraties op de glazen van de VR-bril van de astronaut projecteren.

Apple en augmented reality

Apple lijkt zich dus vol in te zetten op AR en het is niet ondenkbaar dat de iPhone 8 al AR-functies heeft. Maar wat moeten we ons daarbij voorstellen? In een eerder concept verbeeldt een ontwerper enkele interessante mogelijkheden van een iPhone met AR.

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Koen van Ekeren

(Web)redacteur van iCreate. Haalt met zijn iPhone met gemak een schermtijd van drie uur. Laat die functie op de Mac liever uit.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar