Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

‘AR/VR-headset van Apple komt dit jaar – en heeft deze features’

Auteur: Annemiek Lourensen
0 reacties
Apple AR/VR headset features


Lees verder na de advertentie

Er gaan al jaren geruchten over rond, maar het lijkt erop dat 2022 eindelijk het jaar is waarin Apple een AR/VR-headset uitbrengt – en dat met een aantal speciale features.

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het laatste iPhone-nieuws en andere Apple-ontwikkelingen? Meld je dan nu aan voor onze gratis nieuwsbrief!

Apple AR/VR-headset: de laatste geruchten

Het product is een mixed-reality-headset: zowel augmented (AR) als virtual reality (VR) worden ondersteund. Met AR wordt een laagje informatie over de werkelijkheid geplaatst, met daarin bijvoorbeeld teksten. Met VR verdwijnt de echte wereld echter compleet, waardoor je je letterlijk in een virtuele werkelijkheid waant.

Bekende Apple-analist Ming-Chi Kuo heeft vannacht het een en ander verteld over deze komende AR/VR-headset van Apple. Zo laat hij weten dat het product eind dit jaar nog wordt onthuld. En dat hij in het eerste kwartaal van 2023 op de markt verschijnt.


kooptip

Kuo beweert verder dat de headset twee ‘3P pancake lenses’ bevat, oftewel gevouwen lenzen. Hierbij wordt op een slimme manier gebruikgemaakt van licht en reflectie tussen de lenzen en het scherm. Hierdoor wordt het systeem veel compacter, wat een lichtere headset oplevert.

Over het scherm gesproken: eerder vandaag verscheen ook een bericht van analist Ross Young dat Apple’s AR/VR-headset niet een, niet twee, maar drie displays heeft. Twee hiervan zijn micro-oled schermen, de ander is een amoled-scherm. Die laatste heeft een lage resolutie en is bedoeld voor het perifere zicht, oftewel wat je in je ooghoeken ziet.

Even terugdraaien

Er zijn zoveel berichten verschenen over de mixed-reality-headset van Apple, dat het lastig is om alles bij te houden. Gek is dit niet: de headset moet het belangrijkste nieuwe product van Apple worden sinds de Apple Watch in 2015.

Zo suggereren allerlei geruchten dat de headset behoorlijk Premium wordt. Eerst werd nog verteld dat het product twee 8K-displays krijgt, evenals eyetracking en meer dan tien camera’s om je bewegingen vast te leggen. En dat allemaal terwijl de headset niet meer dan 150 gram weegt. Het moet dus nog maar blijken welke van deze geruchten waar zijn.

Wat wel duidelijk is, is dat er een flink prijskaartje aan het product gaat hangen. Dit komt waarschijnlijk neer op duizenden dollars, en een gerucht suggereert zelfs dat het om ten minste 3000 dollar gaat. Het product is daarom vooralsnog nog niet voor de gemiddelde Apple-gebruiker bedoeld.

Bron: MacRumors (1) & (2)