Terug naar Tim Cook over Apple’s eerste AR/VR-bril: ‘stay tuned’
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Tim Cook over Apple’s eerste AR/VR-bril: ‘stay tuned’

Door Ward Edema22 juni 2022 15:012 min. leestijd0

Tim Cook heeft in een interview voor het eerst gehint naar de aankomende AR/VR-bril van Apple. Dit moet je weten over Apple’s toekomst.

Apple VR bril

Apple AR/VR-bril

Er gaan al jaren geruchten over een Apple AR/VR-bril, ook wel bekend als de Apple Reality. Deze headset, die zowel Virtual Reality (vervangen van de werkelijkheid) als Augmented Reality (toevoegen aan de werkelijkheid) moet gaan ondersteunen, zou een eerste stap zijn naar een toekomstige slimme bril van Apple.

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

• Krijg tot €400 terug bij inruil van een iPhone 12
• Extra voordeel met KPN Hussel

Nu hebben we eindelijk wat nieuws van Apple zelf, in de vorm van een interview van China Daily met Tim Cook. In het interview wordt er gevraagd wat er van belang is om AR te doen slagen voor een grotere markt, gezien men momenteel nog ontevreden is over de beschikbare producten.

Cook leidde zijn antwoord in door aan te geven erg enthousiast te zijn over AR, en dat het ontzettend belangrijk is – voor iedere techniek – dat menselijkheid in het middelpunt staat. Daar probeert Apple zich volgens Cook dagelijks op te richten.

Stay tuned!

Cook noemt dat de App Store op dit moment 14.000 ARKit-apps heeft, dat wil zeggen, apps die gebruikmaken van Apple’s huidige software voor AR. Denk hierbij aan de Ikea-app, waarmee je kunt zien hoe meubilair er in je kamer uit zou zien.

Hoewel AR dus al enigszins geïntegreerd is in ons leven, gelooft Cook dat we echt nog aan het begin staan van de techniek. Hij is enthousiast over de mogelijkheden van AR: ‘Stay tuned, and you’ll see what we have to offer.’ Oftewel: ‘Houd ons in de gaten, en je zult zien wat we te bieden hebben.’ Bekijk een gedeelte van het interview hieronder.

Apple Reality

Door alle geruchten rondom schermleveranciers en speciale AR/VR-software, is er al meer bekend over de headset dan je zou verwachten. Daar lees je alles over in ons Apple Reality-dossier.

Wil je ook in de toekomst op de hoogte blijven van de ontwikkelingen rondom de Apple Reality? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Bron: AppleInsider

 

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar