Terug naar Code in iTunes verklapt: Apple-apps binnenkort te verbergen
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Code in iTunes verklapt: Apple-apps binnenkort te verbergen

Door Laura Grootaarts7 april 2016 09:482 min. leestijd0

Van de week gaven we je 6 handige tips om je apps te ordenen. Maar er zijn altijd apps die in de weg blijven staan: dat zijn de apps die Apple standaard op je iPhone zet, die je nooit gebruikt maar die je niet kunt verwijderen. Nu zijn er aanwijzingen gevonden dat je apps als Aandelen, Wallet en Tips binnenkort eindelijk eens kunt verbergen.

Aanwijzigingen gevonden in iTunes

AppAdvice ontdekte dat Apple nieuwe metadata heeft toegevoegd aan iTunes. Metadata geven een hoop info over een app, ze tonen bijvoorbeeld de releasedatum van een app, de App Store-categorie waarin deze valt en de grootte van de app. Daar zijn zeer recent wat nieuwe labels aan toegevoegd. Het gaat om ‘IsFirstParty’ en ’isFirstPartyHideableApp”.

Apps verbergen

De iPhone 14 nu tot €348 korting!

De iPhone 14 nu tot €348 korting!

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt
• 6 maanden Apple Music

Het lijkt er dus sterk op dat je apps van Apple binnenkort in ieder geval kunt verbergen op je thuisscherm – of je ze ook echt weg kunt gooien, dat is weer een ander verhaal. Misschien werkt het volgens hetzelfde principe als de iCloud Drive-app, die je via de Instellingen kunt (de)activeren.

Steeds weer geruchten over het verwijderen van Apple-apps

Geruchten over het mogelijk verwijderen van Apple-apps steken met enige regelmaat de kop op. In september vorig jaar zei Tim Cook nog dat Apple ermee bezig is, maar dat het lastiger is dan het lijkt. Begin dit jaar werd er in de bèta van iOS 9.3 een nogal omslachtige methode ontdekt waarmee je alle standaard-apps van Apple kunt verbergen. Die optie haalde uiteindelijk de eindstreep niet, maar misschien wordt deze methode geïntroduceerd in iOS 10.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar