Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

‘Apple’s over-ear koptelefoon en AirPods X verschijnen in 2020′

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
Hoofdtelefoon


Lees verder na de advertentie

Apple zou van plan zijn om dit jaar twee compleet nieuwe varianten van de AirPods uit te brengen. Het gaat om een over-ear koptelefoon en om een sport-editie van de AirPods.

Over-ear AirPods

Beats Studio 3

Geruchten over een over-ear koptelefoon van Apple zijn er al langer, en volgens lekker Jon Prosser gaat het dit jaar dan echt gebeuren. De koptelefoon draagt nu nog de codenaam B515 en zou bijzonder veel lijken op de hierboven afgebeelde Beats Studio 3. De prijs is ook ongeveer gelijk: $350. Apple zou deze koptelefoon presenteren tijdens de WWDC in juni. De WWDC gaat dit jaar door, maar is vanwege de coronacrisis een online aangelegenheid.

AirPods X

beats x


kooptip

Daarnaast kunnen we dit jaar de AirPods X verwachten – mogelijk schuilt er dan toch een kern van waarheid in het opmerkelijke gerucht van DigiTimes over de AirPods Lite eerder dit jaar. Deze doen denken aan de Beats X: draadloze oortjes die onderling verbonden zijn door middel van een kabeltje dat je achter in je nek legt. Ideaal voor bijvoorbeeld hardlopers, want zulke oortjes raak je niet zomaar kwijt.

Deze AirPods dragen nu nog de codenaam B517 en zouden straks voor ongeveer $200 over de toonbank gaan. Wil je deze oortjes kopen, dan moet je nog even geduld opbrengen, waarschijnlijk zijn ze pas in september of oktober verkrijgbaar.

Einde van Beats?

Jon Prosser denkt dat Apple langzamerhand wil stoppen met Beats (dit merk valt sinds 2014 onder Apple). Als de besproken AirPods inderdaad verschijnen, dan is er steeds meer overlap tussen het assortiment van Apple en dat van Beats. Vorig jaar verschenen ook al de Powerbeats Pro die qua functionaliteit bijzonder veel op de AirPods lijken.

Andere bronnen weerspreken dit. Er zijn ondanks de overlap nog altijd heel veel Beats-producten waarvoor Apple geen goed alternatief heeft. Daarbij heeft Beats een andere doelgroep en is het gewoon een heel sterk merk, waaraan diverse professionele atleten en muzikanten hun naam hebben verbonden. Beide productlijnen zouden prima naast elkaar kunnen bestaan. Apple’s wearables, waaronder ook de Apple Watch valt, laten bovendien nog steeds een continue groei in verkoop zien.

Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen rondom nieuwe Apple-producten? Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief!