Terug naar Apple verbiedt accessoiremakers zich te baseren op lekken
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Apple verbiedt accessoiremakers zich te baseren op lekken

Door Jelle Mol10 februari 2015 16:262 min. leestijd1

Grote accessoiremakers hebben voorafgaand aan de lancering van de iPhone 6 op hun donder gekregen van Apple. De fabrikanten werden gevraagd een overeenkomst te tekenen die hen weerhield accessoires te ontwerpen op basis van uitgelekte specificaties, meldt 9to5Mac. Volgens Apple hebben dergelijke geruchten een groot effect op de verkoop van oudere iPhones en iPads, omdat de nieuwe modellen dan officieel nog niet aangekondigd zijn.

Sena Heritage UltraSlim iPhone 6

Hoesjes direct nodig

De accessoiremakers verkeren hiermee in een spagaat. Als ontwerpers zich baseren op specificaties die niet van Apple afkomstig zijn, lopen ze het risico dat hun producten niet meer via Apple’s verkoopkanalen worden aangeboden. Daar staat tegenover dat als fabrikanten wachten tot de officiële specificaties bekend zijn, wat meestal pas na de aankondiging is, het nog maanden kan duren voordat de accessoires in de winkel liggen. En dat terwijl klanten juist direct na de lancering van een nieuwe iPhone of iPad hoesjes nodig hebben.

De iPhone 14 nu tot €7,50 korting per maand!

De iPhone 14 nu tot €7,50 korting per maand!

Maximaal voordeel als je thuis internet van Ziggo hebt

Verwijderd uit winkel

Volgens 9to5Mac is Apple daar afgelopen zomer op een zeer agressieve manier mee omgegaan. Makers van accessoires die hun handtekening niet wilden zetten onder de overeenkomst, kregen te horen dat hun producten verwijderd zouden worden uit de Apple (Online) Store. Daar profiteert overigens Apple ook deels van doordat het bedrijf zelf ook hoesjes voor de iPhone 6, 6 Plus en iPad Air 2 aanbiedt. Kort na de lancering van de iPad Air 2 in oktober was Apple zo’n beetje het enige bedrijf dat een passende hoes kon aanbieden, omdat het de specificaties allang kende.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

1
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Jasper
Lezer
Jasper

Wellicht dat het eens tijd is voor Apple om te accepteren dat die lekken er toch wel zullen zijn. Om hier je partners in crime zo mee voor het hoofd te stoten is op de lange termijn ook niet bij gebaat.