Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Apple doet vandaag een grote aankondiging – maar wat dan? (update)

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
Tim Cook Apple Park


Lees verder na de advertentie

Update: Tim Cook heeft de aankondiging inmiddels gedaan. Het gaat om een nieuw initiatief van Apple: Racial Equity and Justice Initiative. Hiermee maakt het bedrijf zich sterk voor gelijke rechten voor iedereen. Apple investeert direct al 100 miljoen dollar in het initiatief.

Lees hieronder het oorspronkelijke bericht van woensdag 13 januari.


CBS This Morning heeft een kort fragment uit een interview met Apple-CEO Tim Cook gepubliceerd. Vandaag volgt het complete interview, en daarin komt een grote Apple-aankondiging ter sprake. Wat mag je daarvan verwachten?


kooptip


Runners deal! De iPhone 15 nu tot €486 korting!


Runners deal! De iPhone 15 nu tot €486 korting!

Maximale korting en dubbele data als je thuis internet van Ziggo hebt

In het fragment dat je hierboven kunt zien, spreken Tim Cook en CBS-host Gayle King over de gebeurtenissen in het Capitool vorige week en wat het voor gevolgen heeft. Maar dat was oorspronkelijk niet de insteek van het al veel eerder geplande interview. Aan het einde van het fragment belooft King dat Cook in het interview een grote aankondiging gaat doen. Ze vermeldt daarbij uitdrukkelijk dat het niet om een nieuw product gaat, maar om iets dat volgens haar ‘groter en beter is dan dat’.

Apple-aankondiging: iets met privacy?

Geen nieuwe iPhone, iPad of Mac dus. Weer een nieuwe Apple-dienst? Die zou wel heel erg uit de lucht komen vallen, in die richting moeten we het waarschijnlijk niet zoeken. Het zou kunnen gaan om nieuwe initiatieven en goede doelen die Apple ondersteunt. Maar het meest plausibele is dat Tim Cook iets gaat aankondigen op het gebied van privacy.

Waarschijnlijk gaat het over een nieuwe privacy-functie die binnenkort worden toegevoegd aan iOS 14: Geen tracking zonder toestemming. Apple heeft die functie eerder al als volgt aangekondigd: ‘Ontwikkelaars moeten nu eerst toestemming vragen voordat ze je mogen volgen. Kijk in Instellingen om te zien welke apps je toestemming hebt gegeven. Je kunt de voorkeuren altijd weer wijzigen.’ En daarbij staat een voetnoot: ‘Toestemming voor tracking door apps wordt via een softwarerelease begin 2021 verplicht voor apps.’

Qua timing klopt dit dus helemaal. En meer nog dan dat: op dit moment vindt de grote technologiebeurs CES 2021 plaats. Apple grijpt deze gelegenheid altijd aan om te spreken over privacy. Zo was er vorig jaar een rondetafelgesprek over privacy, samen met andere tech-reuzen. Eerder verschenen er tijdens de CES reclameborden ter promotie van Apple’s focus op privacy.

Wekelijks Apple-nieuws in je mail

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!