Terug naar ‘iPhone 2023 krijgt Apple 5G-modem’
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

‘iPhone 2023 krijgt Apple 5G-modem’

Door Laura Grootaarts12 maart 2021 09:482 min. leestijd0

Apple werkt al een tijd aan een eigen 5G-modem. Deze wordt voor het eerst gebruikt in de iPhones van 2023: alle modellen die in dat jaar verschijnen, krijgen dan dit modem.

iPhone met 5G

Apple 5G-modem

De iPhone 12 is de eerste 5G-iPhone – het modem hiervoor wordt nu nog geleverd door Qualcomm. Maar volgens analisten van de zakelijke bank Barclays krijgt de iPhone van volgend jaar voor het eerst een 5G-modem van Apple. Eerder meldde Barclays al dat dit modem zowel sub-6GHz als mmWave zal ondersteunen, dat zijn de twee belangrijkste standaarden. Het modem zou gemaakt worden door Broadcom en Qorvo.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Dat Apple bezig was met de ontwikkeling van een 5G-modem voor toekomstige iPhones, is geen geheim. Al sinds 2019 wordt hierover gesproken: in dat jaar kocht Apple namelijk de modemdivisie van Intel – met deze overname ging een bedrag van maar liefst 1 miljard dollar gemoeid. Nu is voor het eerst duidelijk dat het in 2023 zover moet zijn. Er is nog wel een lastig detail: na een jarenlang juridisch gevecht met Qualcomm over licenties, heeft Apple een schikking getroffen. Onderdeel daarvan was dat Apple nog een aantal jaren Qualcomm-modems zou moeten gebruiken. Dus dit verhaal wordt ongetwijfeld vervolgd.

Minder afhankelijk

Door zelf modems te gaan maken, wil Apple minder afhankelijk worden van toeleveranciers. Op termijn is het ook goedkoper, omdat Apple zo de productiekosten kan verlagen. Ook hoeven er dan geen licentiekosten meer betaald te worden. Voor de iPhone 2023 zou Apple naast het eigen 5G-modem nog meer ambitieuze plannen hebben: zo wordt er druk gespeculeerd over een opvouwbare iPhone met ondersteuning voor een nieuw type Apple Pencil.

iCreate 145
iCreate 145
Geef je Mac een frisse start 🫧

 

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Laura Grootaarts

Kocht al in de vorige eeuw haar eerste Mac en tikte daarop heel veel tekstjes. Is nu – en hoe kan het ook anders – webredacteur.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar