Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

‘iPhone 2023 krijgt Apple 5G-modem’

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
iPhone met 5G


Lees verder na de advertentie

Apple werkt al een tijd aan een eigen 5G-modem. Deze wordt voor het eerst gebruikt in de iPhones van 2023: alle modellen die in dat jaar verschijnen, krijgen dan dit modem.

Apple 5G-modem

De iPhone 12 is de eerste 5G-iPhone – het modem hiervoor wordt nu nog geleverd door Qualcomm. Maar volgens analisten van de zakelijke bank Barclays krijgt de iPhone van volgend jaar voor het eerst een 5G-modem van Apple. Eerder meldde Barclays al dat dit modem zowel sub-6GHz als mmWave zal ondersteunen, dat zijn de twee belangrijkste standaarden. Het modem zou gemaakt worden door Broadcom en Qorvo.

Dat Apple bezig was met de ontwikkeling van een 5G-modem voor toekomstige iPhones, is geen geheim. Al sinds 2019 wordt hierover gesproken: in dat jaar kocht Apple namelijk de modemdivisie van Intel – met deze overname ging een bedrag van maar liefst 1 miljard dollar gemoeid. Nu is voor het eerst duidelijk dat het in 2023 zover moet zijn. Er is nog wel een lastig detail: na een jarenlang juridisch gevecht met Qualcomm over licenties, heeft Apple een schikking getroffen. Onderdeel daarvan was dat Apple nog een aantal jaren Qualcomm-modems zou moeten gebruiken. Dus dit verhaal wordt ongetwijfeld vervolgd.

Minder afhankelijk

Door zelf modems te gaan maken, wil Apple minder afhankelijk worden van toeleveranciers. Op termijn is het ook goedkoper, omdat Apple zo de productiekosten kan verlagen. Ook hoeven er dan geen licentiekosten meer betaald te worden. Voor de iPhone 2023 zou Apple naast het eigen 5G-modem nog meer ambitieuze plannen hebben: zo wordt er druk gespeculeerd over een opvouwbare iPhone met ondersteuning voor een nieuw type Apple Pencil.


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!

Maximale korting en dubbele data als je thuis internet van Ziggo hebt