Terug naar 7 Apple-verwachtingen voor 2017: met nieuwe producten!
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

7 Apple-verwachtingen voor 2017: met nieuwe producten!

Door Laura Grootaarts29 december 2016 14:246 min. leestijd0

Het is eind december, hét moment voor lijstjes. Eerder lieten we je al zien welke tien berichten in 2016 het best gelezen zijn op deze site, wat het opmerkelijkste Apple-nieuws van het jaar was en welke nieuwe producten we zoal mochten verwelkomen. Terugkijken is leuk, maar … vooruitkijken is leuker! Let op: inclusief spoilers, knipogen en nog verre van concrete geruchten.

1. Apple’s nieuwe hoofdkantoor klaar

Hier op icreatemagazine.nl volgen we de bouw van het nieuwe hoofdkwartier al tijden via dronevideo’s die regelmatig verschijnen. Zo zagen we het megalomane bouwproject (het ringvormige complex is zo groot als Disney World) maand na maand steeds meer vorm krijgen. Hieronder zie je de meest recente update, van tijdens de kerst:

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

In de eerste helft van 2017 moet de Apple Campus 2 dan toch echt klaar zijn. 13.000 Apple-medewerkers gaan hier werken. En niet alleen werken: binnen in de ring wordt een compleet bos aangelegd met wandel- en fietspaden en zijn er verschillende sportfaciliteiten uit de grond gestampt. De keynotes van 2017 zullen gehouden worden in het ondergrondse auditorium dat plaats biedt aan een duizendkoppig publiek. Waar we op ons mogen verheugen tijdens die keynotes? Lees vooral verder!

2. Een écht spectaculaire iPhone

 

Als de iPhone een nieuw cijfertje achter zijn naam geplakt krijgt, betekent dat meestal dat hij er duidelijk anders uitziet dan zijn voorganger. De iPhone 7 had dus duidelijk af moeten wijken van de de iPhone 6s, maar eerlijk is eerlijk: veel mensen zullen het verschil niet zien. De iPhone die in 2017 verschijnt, wordt mogelijk wel echt spectaculair anders. Een mooi symbool in het jaar dat de iPhone zijn tiende verjaardag viert. Officieel weten we nog niks van deze nieuwe iPhone, maar bepaalde Apple-orakels hebben er hun licht al over laten schijnen.Verpakking iPhone 7

De eerste twee iPhone-modellen die Apple in 2017 uitbrengt, kun je beschouwen als opvolgers van de iPhone 7 en de Phone 7 Plus. Deze modellen hebben schermen van 4,7 en 5,5 inch groot (maten waar we inmiddels aan gewend zijn geraakt) en zijn uitgerust met een LCD-scherm. De iPhones lijken qua ontwerp behoorlijk veel op hun voorgangers, maar dan met een glazen behuizing. Wat de vernieuwingen zijn, is nog niet duidelijk. Maar die verbleken ongetwijfeld bij wat het derde iPhone-model voor ons in petto heeft.

Het derde model verschilt behoorlijk van de iPhone zoals we die tot nu toe kennen. Deze iPhone krijgt een OLED-scherm dat energiezuinig is en zorgt voor een rijkere kleurweergave. Het scherm wordt in zijn geheel 5,8 inch groot, maar het actieve gedeelte van het scherm is 5,1 of 5,2 inch. Dat betekent dat de randen van het scherm niet aanraakgevoelig zijn – waarschijnlijk gaat het om het gedeelte van het scherm dat naar de zijkant toe buigt. De eerste iPhone met een randloos scherm, dus. De thuisknop en de FaceTime-camera zijn waarschijnlijk in het scherm geïntegreerd en draadloos opladen zou ook tot de mogelijkheden behoren.

3. iPad in een nieuw jasje

Apple’s tablet werd in de loop der tijd wat dunner, een tikkeltje kleiner of juist weer een slag groter en er kwamen nieuwe kleurtjes bij. Maar iedere kleuter kan desgevraagd een herkenbare iPad tekenen. Maar nu, zeven jaar na het verschijnen van de allereerste iPad lijken er dan toch veranderingen op komst te zijn.

iPad Pro

Het apparaat blijft in zijn totaliteit even groot als de 9,7-inch iPad Air en iPad Pro, maar het scherm wordt groter. Zeker 10,5 inch, zo schatten deskundigen momenteel. Dat de iPad an sich niet groeit en het scherm wel, komt doordat de rand rondom het beeldscherm een stuk smaller wordt. Dit betekent dat er geen ruimte meer is voor de thuisknop zoals we die nu kennen: daarom wordt deze in het scherm geïntegreerd, onder het glas, natuurlijk samen met de Touch ID-sensor. Mochten deze geruchten op waarheid berusten, dan is de iPad straks het eerste iOS-toestel zonder de kenmerkende thuisknop. Met of zonder thuisknop: we verwachten de iPad aan het begin van het jaar – de meest recente iPad (de 9,7-inch iPad Pro) is dan ook alweer een jaartje oud.

4. Apple Watch met internet

Apple Watch Series 2

Het had eigenlijk in 2016 al de klapper van de keynote moeten zijn: een nieuwe Apple Watch met toegang tot het internet, zonder dat daarvoor een iPhone nodig is. Apple sprak al met mobiele providers over hoe ze de Apple Watch toegang zouden geven tot hun netwerken. Het had zo mooi kunnen zijn, maar de tijd was er nog niet rijp voor. Grootste spelbreker? Een te hoog batterijverbruik. Apple schijnt inmiddels al druk op zoek te zijn naar een techniek die iets batterijvriendelijker is, zodat de Apple Watch Series 3 straks wel weer helemaal bij de tijd is. Verder hopen we op meer opslag op de smartwatch en eventueel een (selfie)camera. Misschien verrast Apple ons met een ronde Watch.

5. Vernieuwde besturingssystemen: iOS, macOS, watchOS & tvOS

iOS 10 op iPad en iPhone

Het is een schot voor open doel: de besturingssystemen worden eens per jaar grondig herzien en dat zal in 2017 niet anders zijn. Apple heeft vier besturingssystemen: macOS voor de Mac, iOS voor iPhone, iPad en iPod touch, watchOS voor de Apple Watch en ten slotte tvOS voor de Apple TV. Apple zal iOS 11, tvOS 11, watchOS 4 en de nieuwe macOS (waarschijnlijk vernoemd naar weer een imposante berg) aankondigen tijdens de WWDC-keynote halverwege het jaar. Vervolgens kunnen de ontwikkelaars er dan een paar maanden mee aan de slag, waarna de updatesvoor iedereen gratis te downloaden zijn in september.

6. Nieuwe iMac

iMac

Ook nieuwe iMacs hadden we al in 2016 verwacht, maar tijdens de keynote in oktober schitterden ze door afwezigheid en speelde de nieuwe MacBook Pro de hoofdrol, de bijrollen en alle  figurantenrolletjes. Maar wat in het vat zit verzuurt niet, dus in 2017 zou Apple weleens met een heel mooie nieuwe desktopoplossing kunnen komen. Een nieuwe grafische chip van AMD, een betere processor, een extra usb-aansluiting, wellicht wat smallere randen … En dan de meest logische vraag: komt de Touch Bar ook naar de iMac? Die kans lijkt ons eerlijk gezegd niet al te groot. Het toetsenbord en het scherm zitten bij de iMac een stuk verder bij elkaar vandaan dan bij de MacBook, waardoor je je nek in een ongemakkelijk bocht moet buigen om de Touch Bar toch nog te zien.

7. Augmented reality

Afgelopen zomer gaf Tim Cook aan dat Apple ‘iets’ aan het doen is met augmented reality (AR): ‘Ik denk dat AR extreem interessant is, een soort kerntechnologie. Dus ja, het is iets waar we heel druk mee bezig zijn, maar achter de schermen …’ Bij AR wordt er digitale informatie toegevoegd aan de echte wereld. Denk aan de reclameborden bij voetbalwedstrijden: die staan er niet echt, het zijn digitale projecties die je alleen via je tv-scherm ziet. Apple zou zoiets in willen bouwen in de Camera-app van de iPhone, of misschien zelfs in een speciale bril die ze in het geniep aan het ontwikkelen zijn. Je zou dan bijvoorbeeld gemakkelijker een routebeschrijving kunnen volgen. Of richt de lens op een winkel en er zweeft plots een kortingscoupon door het beeld.

Dit lijstje is afkomstig uit het artikel Apple jaaroverzicht 2016 en vooruitblik 2017. Lees meer in iCreate 84!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Laura Grootaarts

Kocht al in de vorige eeuw haar eerste Mac en tikte daarop heel veel tekstjes. Is nu – en hoe kan het ook anders – webredacteur.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar