Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

App Store verplettert alle records in kerstvakantie

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
Apple diensten 2020


Lees verder na de advertentie

De App Store heeft in de laatste week van december wederom een record verbroken. Tussen kerstavond en oudejaarsavond werd er voor maar liefst 1,8 miljard dollar uitgegeven in de App Store. Ook nieuwjaarsdag verpletterde alle records: toen werd er 540 miljoen dollar gespendeerd, wat een dagrecord is. Vooral games deden het goed.

2020: hoogtepunten in de App Store

Apple blikt terug op een fantastisch 2020. Onder de meest gedownloade apps van het jaar bevonden zich Zoom en Disney+ – bij uitstek apps die familie, vrienden, collega’s en klasgenoten helpen om verbonden te blijven. Games zijn populairder dan ooit, en titels als Among Us en Roblox brachten mensen samen. Als grote of kleine app ontwikkelaar bereikte je in 2020 meer gebruikers dan ooit en werden records gebroken. Een voorbeeld is de ontwikkelaar miHoyo, die met Genshin Impact de succesvolste release-week óóit in de Apple App Store had.

Muziek en tv

Maar het succes bleef zeker niet beperkt tot de App Store. Apple licht nog veel meer hoogtepunten uit. Zo was 2020 een recordjaar voor Apple’s muziekdienst Apple Music. Zo’n 90 procent van de iOS 14-luisteraars heeft al gebruikgemaakt van nieuwe functies als ‘Luister nu’, ‘Speel automatisch af’ en de verbeterde zoekfunctie.

Volgens Apple is de Apple TV-app nu beschikbaar op 1 miljard schermen in meer dan 100 landen. De TV-app vond zijn weg naar smart-tv’s van LG, Sony en Vizio. Ook op PlayStation en Xbox is de app beschikbaar. Dat heeft het bereik enorm vergroot. In het verlengde hiervan benoemt Apple ook het succes van Apple TV+. Sinds de release in november 2019, werden de TV+-series 159 keer genomineerd voor een award, en gingen ze er 45 keer vandoor met een prijs. Voor 2021 staan er weer een hoop nieuwe releases op de stapel.

Andere successen


kooptip

Ten slotte benoemt Apple nog een reeks andere hoogtepunten van 2020. Zo liet Apple Boeken een opmerkelijke groei zien. De dienst heeft nu maandelijks 90 miljoen actieve gebruikers. Apple Pay heeft een enorme opmars beleefd: in steeds meer winkels kun je contactloos betalen met je iPhone of Apple Watch, en steeds meer mensen doen dat ook. Apple benadrukt ook het succes van onder meer Apple Podcasts, iCloud en Apple Arcade – op dit gameplatform zijn inmiddels meer dan 140 games te vinden.