Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 156iOS 17-geheimen onthuld
Cover van

App Store breekt records tijdens feestdagen

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
App Store record


Lees verder na de advertentie

Het begint bijna een jaarlijkse traditie te worden. Eerst heb je kerst, dan oud en nieuw en daarna maakt Apple bekend dat er wederom een App Store-record is verpulverd. 2019 begint niet anders.

App Store drukker dan ooit

In een persbericht in de Newsroom van Apple bevestigt marketing-directeur Phil Schiller de nieuwe records. Tussen kerstavond en oudjaarsavond werd er wereldwijd 1,22 miljard dollar uitgegeven in de App Store. In dezelfde periode het jaar daarvoor was dat nog 890 miljoen dollar. Op 1 januari werd er maar liefst 322 miljoen dollar omgezet. Het hoogste bedrag in één dag ooit: vorig jaar bleef dit nog steken op 300 miljoen dollar.

Dit jaar deden zelfzorg-apps het bijzonder goed. Games zijn – natuurlijk niet geheel verrassend – een van de populairste app-soorten. Vooral Fortnite en PUBG zijn vaak gedownload, net als Brawl Stars, Asphalt 9 en Monster Strike. Andere populaire apps zijn 1Password, Sweat en Luminosity.

Positief nieuws volgt na winstwaarschuwing

Gisteren was er nog minder positief nieuws: Apple-aandelen daalden 9% nadat Apple voor het eerst in jaren een winstwaarschuwing gaf. Die had alles te maken met een tegenvallende iPhone-verkoop. Apple gaf daarbij ook al aan dat de omzet uit diensten (bijvoorbeeld App Store, icloud-oplag en Apple Music) juist ieder jaar weer toeneemt: ze verwachten dat dit segment in 2020 verdubbeld is ten opzichte van 2016.


kooptip