Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Google ontwijkt nieuwe privacy-regels van de App Store

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
App Store Google privacybeleid


Lees verder na de advertentie

Sinds kort zijn apps verplicht om uitgebreide privacy-informatie te geven in de App Store. Heel veel apps hebben hun pagina inmiddels netjes bijgewerkt. Maar bij de apps van Google schittert de informatie door afwezigheid. Hoe kan dat?

Privacy-informatie in de App Store

Sinds iOS 14.3 is op de productpagina’s van apps te zien hoe een app omgaat met jouw privacy. Zo weet je nog voordat je de app downloadt welke gebruikersgegevens een app van je verzamelt en hoe die worden ingezet om je te tracken.

App-ontwikkelaars moeten deze privacydetails opgeven zodra ze een nieuwe update indienen. Maar je raadt het al: sinds deze regel is ingevoerd, hebben de apps van Google geen enkele update meer gehad. En dat terwijl ze doorgaans met grote regelmaat geüpdatet worden. Het gaat dan om apps als Gmail, YouTube, Maps, Waze en nog vele andere.

Wat heeft Google te verbergen?

Begin januari meldde Google aan TechCrunch dat een update inclusief het privacybeleid ‘deze of volgende week’ klaar zou staan. Maar inmiddels zijn we weer een aantal weken verder en is er nog altijd niets veranderd. De Google-apps hebben inmiddels al ruim een maand geen update meer gehad. En dat terwijl dezelfde apps voor Android ondertussen wél zijn bijgewerkt.


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!

Maximale korting en dubbele data als je thuis internet van Ziggo hebt

Google staat duidelijk niet te popelen om inzage te geven in hun privacybeleid. Dat is niet heel gek, want het kwam onder meer Facebook op veel kritiek te staan toen ze een ellenlange lijst aan gegevens presenteerden in de App Store. Facebook Messenger geeft bijvoorbeeld aan dat ze je ‘browsegeschiedenis’ en ‘vertrouwelijke informatie’ verzamelen en koppelen aan je identiteit.

Wil je weten wat een app met je gegevens doet? Je vindt deze informatie onder het kopje ‘Privacy van app’. Via de knop ‘Zie details’ krijg je een beknopte weergave van het privacybeleid. De privacylabels zijn in principe verplicht: het is niet duidelijk hoelang Apple nog coulant is voor apps die steeds maar niet updaten.

Bron: MacRumors