Terug naar Google ontwijkt nieuwe privacy-regels van de App Store
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Google ontwijkt nieuwe privacy-regels van de App Store

Door Laura Grootaarts21 januari 2021 12:212 min. leestijd0

Sinds kort zijn apps verplicht om uitgebreide privacy-informatie te geven in de App Store. Heel veel apps hebben hun pagina inmiddels netjes bijgewerkt. Maar bij de apps van Google schittert de informatie door afwezigheid. Hoe kan dat?

App Store Google privacybeleid

Privacy-informatie in de App Store

Sinds iOS 14.3 is op de productpagina’s van apps te zien hoe een app omgaat met jouw privacy. Zo weet je nog voordat je de app downloadt welke gebruikersgegevens een app van je verzamelt en hoe die worden ingezet om je te tracken.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

App-ontwikkelaars moeten deze privacydetails opgeven zodra ze een nieuwe update indienen. Maar je raadt het al: sinds deze regel is ingevoerd, hebben de apps van Google geen enkele update meer gehad. En dat terwijl ze doorgaans met grote regelmaat geüpdatet worden. Het gaat dan om apps als Gmail, YouTube, Maps, Waze en nog vele andere.

Wat heeft Google te verbergen?

Begin januari meldde Google aan TechCrunch dat een update inclusief het privacybeleid ‘deze of volgende week’ klaar zou staan. Maar inmiddels zijn we weer een aantal weken verder en is er nog altijd niets veranderd. De Google-apps hebben inmiddels al ruim een maand geen update meer gehad. En dat terwijl dezelfde apps voor Android ondertussen wél zijn bijgewerkt.

Google staat duidelijk niet te popelen om inzage te geven in hun privacybeleid. Dat is niet heel gek, want het kwam onder meer Facebook op veel kritiek te staan toen ze een ellenlange lijst aan gegevens presenteerden in de App Store. Facebook Messenger geeft bijvoorbeeld aan dat ze je ‘browsegeschiedenis’ en ‘vertrouwelijke informatie’ verzamelen en koppelen aan je identiteit.

Wil je weten wat een app met je gegevens doet? Je vindt deze informatie onder het kopje ‘Privacy van app’. Via de knop ‘Zie details’ krijg je een beknopte weergave van het privacybeleid. De privacylabels zijn in principe verplicht: het is niet duidelijk hoelang Apple nog coulant is voor apps die steeds maar niet updaten.

iCreate 145
iCreate 145
Geef je Mac een frisse start 🫧

Bron: MacRumors

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Laura Grootaarts

Kocht al in de vorige eeuw haar eerste Mac en tikte daarop heel veel tekstjes. Is nu – en hoe kan het ook anders – webredacteur.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar