Terug naar Honderdduizenden apps uit App Store gehaald
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Honderdduizenden apps uit App Store gehaald

Door Laura Grootaarts22 juni 2017 12:292 min. leestijd0

Met iOS 11 wordt de App Store straks in een heel nieuw jasje gestopt. Voordat het zover is, haalt Apple de bezem door de App Store. Vorig jaar al kondigde Apple aan de boel te gaan opruimen en inmiddels zijn er honderdduizenden apps verdwenen.

App Store logo

App Store opruimen is hard nodig

Geweldig natuurlijk dat de App Store bulkt van de apps, maar er zit veel troep bij en daar wil Apple vanaf. In de richtlijnen voor de App Store staat dat apps die gemaakt zijn met een commercieel sjabloon of een app-generator niet meer zijn toegestaan. Dit betekent het einde van kloon-apps, bijvoorbeeld de vele Flappy Bird-versies die gemaakt zijn op basis van een template (en waarmee ontwikkelaars even snel en makkelijk rijk mee dachten te worden).

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Ook spam-apps en apps die in jaren niet meer geüpdatet of gedownload zijn, hebben het veld moeten ruimen. En dan zijn er nog de 32-bit apps. Apple is jaren terug al overgestapt naar 64-bit iPhones en dito apps, en vanaf iOS 11 worden 32-bit apps niet meer ondersteund. Ze worden nu ook al verwijderd uit de App Store zodat je ze niet meer kunt downloaden. Of je zulke apps op je iPhone hebt staan, kun je trouwens gemakkelijk checken.

Veranderingen App Store iOS 11

Veranderingen in de App Store

In iOS 11 krijgt de App Store voor het eerst in jaren een grote metamorfose – eigenlijk is er sinds de opening van de App Store in 2008 niks wezenlijks veranderd. Games staan voortaan duidelijk apart van de overige apps. Ook is er een nieuwe Vandaag-sectie die wat weg heeft van een digitaal tijdschrift. Hierin vind je achtergrondartikelen over apps die je niet mag missen. En dat alles met een Apple Music-sausje (grote tekst, veel beeld). Meer over de veranderingen in de App Store lees je in Dit zijn de 3 grootste veranderingen in de App Store.

Lees ook ons dossier over iOS 11.

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Laura Grootaarts

Kocht al in de vorige eeuw haar eerste Mac en tikte daarop heel veel tekstjes. Is nu – en hoe kan het ook anders – webredacteur.

Lees meer »

Praat mee!

avatar