Terug naar Nieuwjaarsdag drukste dag ooit in de App Store
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Nieuwjaarsdag drukste dag ooit in de App Store

Door Laura Grootaarts6 januari 2017 09:232 min. leestijd0

1 januari 2017 heeft alle records verpletterd en was de drukste dag in de App Store ooit. Er werd die dag voor maar liefst 240 miljoen dollar uitgegeven aan apps; dat is omgerekend zo’n dik 225 miljoen euro. Apple maakte dit nieuws gisteren bekend via een persbericht.

App Store: 2016 recordjaar

Het was het slotakkoord op een toch al prima periode voor de App Store. Ontwikkelaars van apps konden in 2016 gezamenlijk 20 miljard dollar bijschrijven op hun bankrekening. Dat is een stijging van meer dan 40 procent tegenover 2015. In december alleen al waren er voor 3 miljard dollar aan app-aankopen. De App Store bestaat sinds 2008 en leverde ontwikkelaars sinds die tijd meer dan 60 miljard dollar op. Daar wordt ook Apple wijzer van van, want dat krijgt een deel van de opbrengst.

“In 2016 heeft de App Store alle records gebroken met 20 miljard dollar aan verdiensten voor ontwikkelaars. Ook 2017 maakt nu al een geweldige start: 1 januari was de beste dag ooit voor de App Store”, zegt Phil Schiller, de marketing-directeur van Apple. “We willen de volledige gemeenschap van ontwikkelaars danken voor de vele innovatieve apps die ze gemaakt hebben die – samen met onze producten – de levens van mensen daadwerkelijk verrijken.”

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

De populairste app …

Super Mario Run 1

De opvallendste toevoeging aan de App Store in december was natuurlijk Super Mario Run en die heeft het bijzonder goed gedaan. Vier dagen nadat de Nintendo-game uitkwam, was hij al 40 miljoen keer gedownload. Deze app prijkte tijdens kerst en op nieuwjaarsdag bovenaan de App Store-lijsten en wist meteen ook een plaatsje te verwerven de top 10 van meest gedownloade apps over heel 2016. De populairste app van 2016 was wereldwijd – en hoe kan het ook anders – Pokémon Go. Andere populaire apps waren onder meer Prisma, Procreate en Lumino City.

iMessage-apps

iMessage App Store

Sinds het najaar van 2016 kun je ook apps en stickers downloaden voor de berichtendienst iMessage. Ook dit heeft een flinke impuls gegeven aan de App Store. Inmiddels zijn er 21.000 apps te downloaden die specifiek voor iMessage bedoeld zijn.

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Laura Grootaarts

Kocht al in de vorige eeuw haar eerste Mac en tikte daarop heel veel tekstjes. Is nu – en hoe kan het ook anders – webredacteur.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar