Terug naar App Store levert 400% meer op dan Android Market
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

App Store levert 400% meer op dan Android Market

Door Redactie iCreate21 december 2011 19:562 min. leestijd0

De App Store is goud waard. Niet alleen is de gehele App Store meer waard dan Blackberry-fabrikant RIM, ook blijkt dat Apple’s app-winkel vier keer zoveel opbrengt vergeleken met de Android Market. Een van de grote verantwoordelijken voor deze opbrengst is China, zo meldt 9to5mac aan de hand van een verslag van Distimo.

Verenigde Staten

Uit het verslag van Distimo komen een aantal dingen naar voren. Zo is het aantal app-aankopen in de Verenigde Staten in 2011 langzaam afgenomen, maar heeft nieuwkomer China dit met gemak opgevangen. De Chinese klanten van de App Store hebben ongeveer 30% van alle app-aankopen gedaan van het afgelopen jaar en dat aantal blijft maandelijks toenemen. Op dit moment is China goed voor 16% van alle Apple opbrengsten, een bedrag van ongeveer $4,52 miljard.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Pieken

Ondanks de daling in aankopen, waren er toch verschillende pieken zichtbaar. Met name na de introductie van respectievelijk de iPad 2 en de iPhone 4S waren deze zichtbaar. Opvallend hierbij is het aandeel van de in-app aankopen bij de freemium apps in de totale opbrengst. Ongeveer 50% van alle inkomsten worden gegenereerd uit in-app aankopen. De grote ‘winnaars’ in de App Store zijn respectievelijk Angry Birds, Facebook, Skype en iBooks. Opvallend is dat Angry Birds van dit rijtje de enige betaalde app is. Lees het volledige verslag en trek zelf je conclusies, misschien zitten er zelfs nog wat bruikbare tips in om je eigen app te laten slagen in de App Store.

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Redactie iCreate

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
iPhone 4s
Bekijk dit dossier

Praat mee!

avatar