Terug naar Feedback-verzoeken App Store worden minder agressief
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Feedback-verzoeken App Store worden minder agressief

Door Laura Grootaarts12 juni 2017 10:282 min. leestijd0

Het roept zo nu en dan vast irritatie bij je op: zit je in een app, verschijnt er weer een melding waarin je gevraagd wordt om App Store feedback. Liefst vijf sterren, natuurlijk. En dan niet één keer, maar talloze keren. Apple brengt daar nu verandering in, zo meldt 9to5Mac.

Eindeloos veel review-verzoeken

Ontwikkelaars hebben graag dat je een beoordeling achterlaat in de App Store en bedelven je nu nog met review-verzoeken. Dat gaat Apple aan banden leggen en dat doen ze door verschillende maatregelen te nemen,

Apple introduceerde een paar maanden terug al een review-menu waarbij gebruikers sneller en makkelijker feedback kunnen achterlaten in de app zelf, zonder de App Store te openen. Ook de tekst van deze melding staat vast, en is daarmee in vele gevallen minder dwingend. Apple’s officiële menu was tot nu optioneel – ontwikkelaars konden nog altijd hun eigen review-verzoek inbouwen – maar wordt verplicht. Het ziet er zo uit:

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

App Store feedback

De rating-verzoeken worden dus minder agressief en zijn laagdrempeliger in gebruik. Maar er zijn nog meer verbeteringen. Zo wordt de pop-up nog maar maximaal drie keer per jaar getoond, ongeacht het aantal updates dat een app heeft. Heb je eenmaal een rating gegeven, dan verschijnt de melding niet meer.

Nog een verbetering in iOS 11

Vind je de feedback-verzoeken ondanks de beperkingen nog altijd te opdringerig? Dan is het goed om te weten dat je ze met iOS 11 helemaal kunt uitzetten. Via ‘Instellingen>iTunes en App Stores’ kun je straks de schakelaar achter ‘Beoordelingen en recensies’ op grijs zetten. Dan heb je helemaal nergens meer last van.

Beoordelingen en recensies

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Laura Grootaarts

Kocht al in de vorige eeuw haar eerste Mac en tikte daarop heel veel tekstjes. Is nu – en hoe kan het ook anders – webredacteur.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
iOS 11
Bekijk dit dossier

Praat mee!

avatar