Terug naar De App Store bestaat vandaag 10 jaar!
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

De App Store bestaat vandaag 10 jaar!

Door Laura Grootaarts10 juli 2018 16:263 min. leestijd0

Het is vandaag exact tien jaar geleden dat Apple de virtuele deuren van de App Store opende. Je gelooft het misschien niet, maar de App Store werd pas geopend bij de introductie van de iPhone 3G. Voor die tijd moest je het doen met de pak hem beet vijftien apps die Apple standaard al op je iPhone had gezet. De App Store was de belangrijkste nieuwigheid van ‘iPhone OS 2’ ­– nu zouden we dat iOS 2 noemen. Dit zijn 7 leuke feitjes over  10 jaar App Store!

App Store 2008

1. 800 apps is meer dan genoeg

Apple beloofde bij de introductie van de App Store een overvolle winkel. ‘In de App Store vind je meer dan 800 apps. Meer dan 200 zijn gratis, en 90 procent kost minder dan $ 10’, zo meldde Apple. In de eerste drie dagen werden er 10 miljoen apps gedownload, twee maanden later stond de teller al op 100 miljoen. Nu, tien jaar later, kun je kiezen uit 2 miljoen apps!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

2. Populairste app in 2008

De populairste app uit 2008 is inmiddels al lang en breed in de vergetelheid geraakt: Koi Pond. Het bovenaanzicht van een vijver waarin wat koikarpers rondzwemmen. Met een tik op een scherm veroorzaakte je een rimpeling in het water, en dat was het dan wel zo’n beetje. Het woord ‘game’ is hiervoor eigenlijk nog te veel. Ook het spel Tap Tap Revenge gooide dat jaar hoge ogen.

3. Populairste app aller tijden

De populairste app aller tijden laat zich gemakkelijk raden: Facebook! De app is zeker 700 miljoen keer gedownload. Op nummer twee staat overigens Facebook Messenger, en in de top tien tref je verder nog twee andere Facebook-apps aan: Instagram en WhatsApp.

4. De verslavendste games

Op zoek naar wat games om de vakantie mee door te komen? Misschien kun je wat apps downloaden uit de top 10 games van het afgelopen decennium. De onverslaanbare nummer 1 is Candy Crush Saga. En wat dacht je van klassiekers als Angry Birds, Temple Run en Fruit Ninja?

5. Drie uur per dag aan apps

Het schijnt dat we maandelijks zo’n veertig apps gebruiken, gemiddeld besteden we er zo’n drie uur per dag aan. De ene app is wat verslavender dan de andere: de meeste tijd zijn we kwijt aan Netflix.

6. Record met nieuwjaarsdag

1 januari is traditioneel de drukste dag van het jaar in de App Store, dan worden er jaar na jaar records verpletterd. Dit jaar werd er op de eerste dag van het jaar maar liefst 300 miljoen dollar uitgegeven aan apps wereldwijd.

7. Compleet nieuwe look

Veranderingen in de App Store

De App Store heeft de afgelopen jaren eigenlijk bijzonder wijnig veranderingen ondergaan – tot 2017. Toen verscheen iOS 11 en kreeg de App Store een compleet andere look. Apps en games zijn voortaan van elkaar gescheiden, en Apple prijst voortaan apps aan op een apart tabblad – met succes, de downloads namen in sommige gevallen met 800 procent toe.

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Laura Grootaarts

Kocht al in de vorige eeuw haar eerste Mac en tikte daarop heel veel tekstjes. Is nu – en hoe kan het ook anders – webredacteur.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar