Terug naar Foto-app Prisma verandert nu ook video in levend schilderij
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Foto-app Prisma verandert nu ook video in levend schilderij

Door Laura Grootaarts9 oktober 2016 11:202 min. leestijd2

‘Deze app tovert je foto om in een kunstwerk’ – dit is hét cliché om aan te geven dat de filters in het zoveelste foto-appje goed hun werk doen. Maar deze zomer kwam de app Prisma uit en die maakte van je kiekjes pas echt kuntstwerkjes, waar we erg enthousiast over waren. Inmiddels kun je met Prisma ook video’s onder handen nemen en veranderen in levende schilderijen.

Video in Prisma: 9 filters

Sinds deze week vind je in Prisma filters om je video’s een unieke en surrealistische uitstraling te geven. Het zijn er minder dan bij de foto’s, maar met 9 zeer uiteenlopende filters valt er alsnog aardig wat te experimenteren. Het is niet de bedoeling om je complete vakantievideo zo te bewerken, daar zou je maar hoofdpijn van krijgen. Bovendien kunnen je clips maximaal 15 seconden duren.

Het kost je toestel aardig wat kracht om de bewerkingen uit te voeren. Je hebt er minimaal in iPhone 6 met iOS 10 voor nodig. En dan nog duurt het tientallen seconden voordat je video klaar is. Het resultaat? Hieronder zie je een paar geslaagde voorbeelden.

De iPhone 14 nu tot €348 korting!

De iPhone 14 nu tot €348 korting!

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt
• 6 maanden Apple Music
https://instagram.com/p/BLVSLTwg3gM/

Prisma is gratis te downloaden in de App Store.

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!

• Krijg tot €400,- terug bij inruil van een iPhone 12
• Extra voordeel met KPN Hussel

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

2
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Guest
Lezer
Guest

Niets ten nadele van Laura, maar deze manier van film verwerken wordt op de pc al gedaan sinds de jaren ’90. Het is een diep triest teken van de tijd dat mensen staan te trappelen om dit op hun telefoon te doen, en daarbij voor lief nemen dat het traag en beperkt is. Dat het op de telefoon draait lijkt de enige voorwaarde te zijn. Er zijn al musua waar je via je telefoon naar een schilderij moet kijken omdat het dan gaat bewegen. Mensen gaan *naar een museum* om *naar hun telefoon te kijken*. En dan zeggen ze dat… Lees meer »

Laura Grootaarts
Lezer
Laura Grootaarts

Maar vind je het dan niet gaaf om te zien dat dit dan nu mogelijk is op een apparaat dat in je broekzak past? En dat dat apparaat niet alleen je videobewerkings-pc is, maar ook je fotocamera, audio en navigatiesysteem – plus nog heel veel dingen meer. En ook voor drie dingen geldt natuurlijk dat er betere alternatieven zijn die al langer bestaan … Ik vind het wel fijn dat je het overal mee naartoe kunt nemen. Overigens laat ik mijn iPhone heus nog weleens zakken om de wereld om me heen goed in me op te nemen, net zoals… Lees meer »