Terug naar Aperture niet meer verkrijgbaar na lancering Foto's
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Aperture niet meer verkrijgbaar na lancering Foto's

Door Jelle Mol11 februari 2015 20:142 min. leestijd0

Apple heeft bevestigd dat fotosoftware Aperture niet meer te koop zal zijn na de lancering van Foto’s voor Mac, zo is te lezen op de Aperture-website. Al eerder gaf Apple aan dat het gestopt was met de ontwikkeling van Aperture en iPhoto. Het vernieuwde Foto’s voor Mac wordt deze lente gelanceerd.

Aperture gedeelde bibliotheek

Einde Aperture

Op dit moment is het vooralsnog mogelijk Aperture te kopen in de Mac App Store voor een prijs van € 79,99. Gebruikers die Aperture nog hebben geïnstalleerd, kunnen de software gewoon blijven gebruiken. Bij iPhoto werkt het anders. Dat programma zal in OS X Yosemite 10.10.3 vervangen worden door Foto’s voor Mac.

Haal de nieuwe iPhone 13 Pro als eerste in huis!

Haal de nieuwe iPhone 13 Pro als eerste in huis!

Internet van Ziggo thuis? Ontvang dan tot €5 korting per maand en dubbele data!

Mocht je Aperture ooit hebben aangeschaft maar niet meer op je Mac hebben staan, dan kun je het programma altijd weer downloaden via de Aankopen-tab in de Mac App Store. Er zullen echter geen updates meer uitkomen. De laatste update van Aperture was uitsluitend gericht op compatibiliteit met OS X Yosemite.

Professionele gebruikers

Het is overigens de vraag in hoeverre de nieuwe Foto’s-software professionele gebruikers tevreden kan stellen. In de huidige vorm is het programma een stuk beperkter dan Aperture, maar het kan goed dat er nog nieuwe functies bijkomen in volgende bètaversies. Zo ontbreekt nu de ondersteuning voor third-party-plug-ins, iets waar professionele gebruikers veel baat bij zullen hebben. De komende maanden moet blijken wat Apple voor deze groep nog in petto heeft.

Haal de nieuwe iPhone 13 Pro als eerste in huis met unlimited data en 5G!

Haal de nieuwe iPhone 13 Pro als eerste in huis met unlimited data en 5G!

Heb je al internet van KPN? Profiteer dan tot €7,50 korting per maand!

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar