Terug naar Antieke VGA voor moderne iPad
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Antieke VGA voor moderne iPad

Door Redactie iCreate8 februari 2010 19:262 min. leestijd0

“Onze meest geavanceerde technologie in een magisch en revolutionair apparaat voor een ongelooflijke prijs.” Zo omschrijft Apple de nieuwe iPad. De woorden lijken te vloeken met het uitbrengen van een VGA-kabel voor de iPad. We leven tenslotte in het tijdperk van Mini DisplayPort en HDMI, de VGA-kabel bestaat al ruim twintig jaar en is daarom stoffig en antiek.

AppleInsider lijkt wel te weten waarom Apple de VGA-output omarmt. De iPad zal met de VGA-kabel voornamelijk worden aangesloten op beamers. Bijna alle beamers hebben een VGA-aansluiting en kunnen perfect overweg met de externe resolutie van 1024×768. Ook praktisch elke computermonitor heeft een VGA-aansluiting. Voor zakelijk gebruik is de Apple VGA-kabel (29 euro) dus een must, de downloadable iWork applicaties zijn ook onmisbaar.

De iPhone 13 nu met 3 maanden gratis Apple TV+!

De iPhone 13 nu met 3 maanden gratis Apple TV+!

Maximaal voordeel als je thuis internet van Ziggo hebt

Apple VGA-kabel

Voor foto’s en video’s is de 1024×768 resolutie verouderd, aangezien grote monitoren en LCD-televisies een Full HD resolutie van 1920×1080 ondersteunen. Dit zijn de schermen die beschikken over HDMI of Mini DisplayPort. Ook al zou de iPad een van deze poorten ondersteunen, dan nog is de externe resolutie van de iPad ontoereikend. De VGA-aansluiting lijkt dus wijselijk gekozen, passend voor het gebruik van de iPad.

Kostenbesparing zal ook een rol gespeeld hebben. Een signaal over VGA sturen is simpeler en voordeliger te produceren dan een digitaal Mini Displayport signaal. Met een externe resolutie van 1024×768 is VGA ook afdoende. Daar komt bij, een iPad met HDMI zou een heuse concurrent zijn voor de Apple TV.

De VGA-aansluiting is alles bij elkaar genomen goed gekozen. Dat neemt niet weg dat het een verouderde aansluiting is. Het zou mij niets verbazen als in de toekomst de upgrade naar Mini Displayport gemaakt wordt. De externe resolutie van de iPad gaat dan omhoog. Dat is niet te bewerkstelligen met een simpele software-update, daarvoor moet de hardware verbeterd worden. Wellicht in een toekomstige iPad.

De iPhone 13 nu met 3 maanden Apple TV+

De iPhone 13 nu met 3 maanden Apple TV+

• Extra voordeel met KPN Hussel korting

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar