Terug naar Retail-baas Angela Ahrendts verlaat Apple
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Retail-baas Angela Ahrendts verlaat Apple

Door Sven Lamers6 februari 2019 09:462 min. leestijd0

Apple verliest zijn veelgeprezen retail-baas Angela Ahrendts. Zij verlaat het bedrijf in april, nadat ze in vijf jaar tijd de Apple Stores – fysiek én online – heeft vernieuwd. Tussentijds waren er zelfs geruchten dat Ahrendts de opvolger van Tim Cook zou kunnen worden. Het is nog niet bekend waarom Ahrendts Apple precies verlaat – dat is vrij ongebruikelijk in de branche. Wel had Apple in de laatste tijd te maken met tegenvallende verkoopcijfers. Eventueel heeft haar vertrek hiermee te maken. Ahrendts’ opvolger wordt Deirdre O’Brien.

Wat Ahrendts allemaal gedaan heeft

De 58-jarige Ahrendts kwam als CEO van het Britse modemerk Burberry naar Apple. Ook daarvoor was ze vooral bezig in de modebranche. Haar eerste grote taak bij Apple was de organisatie van de Apple Watch-verkoop. Deze werd in het begin als luxe horloge op de markt gezet, maar is inmiddels meer een sportaccessoire worden. Daarnaast heeft Ahrendts voor een ander concept in de fysieke Apple Stores gezorgd. Hier worden tegenwoordig veel meer cursussen en events aangeboden. Enerzijds erg leuk, maar anderzijds maakt het de winkels nog voller dan deze in het sowieso al drukke verleden waren.

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

• Krijg tot €400 terug bij inruil van een iPhone 12
• Extra voordeel met KPN Hussel

Apple Stores

Apple heeft ondertussen meer dan 500 eigen stores en meer dan 70.000 medewerkers in de retail. Overal ter wereld schieten Apple Stores uit de grond. In Nederland gaat het daarentegen minder voorspoedig. We moeten het nog steeds doen met drie Apple Stores, allemaal in westen van het land. De laatste opening in Nederland was de Apple Store in Den Haag, in 2014! Wel kreeg België recent zijn eerste Apple Store, te weten in Brussel.

Online stores

In tegenstelling tot haar voorgangers was Ahrendts ook verantwoordelijk voor Apple’s online stores. Hier probeerde ze retail- en online-verkoop beter aan elkaar te koppelen. Zo kun je al een tijdje nieuwe producten online voorbestellen en in de winkel ophalen. Dit moet ervoor zorgen dat de rijen voor de stores korter worden.

Haar opvolger

In vergelijking met Ahrendts is haar door Apple al aangekondigde opvolger Deirdre O’Brien bijna een beetje saai. Zij komt direct van Apple af en is momenteel ‘Senior Vice President of People’. Met retail had ze dus alleen maar indirect te maken.

O’Brien werkt al dertig jaar bij Apple. Voordat ze hoofd personeelszaken werd, had ze de leiding over de afdeling die de vraag naar Apple producten voorspelde. Hier was ze verantwoordelijk voor een tijdige levering naar de winkels.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar