Terug naar Dit is waarom Android P bewijst dat Apple gelijk had
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Dit is waarom Android P bewijst dat Apple gelijk had

Door Koen van Ekeren9 maart 2018 10:212 min. leestijd0

De notch van de iPhone X: wat was hij controversieel. De inham van Apple’s vlaggenschip viel lang niet bij iedereen in de smaak en was met regelmaat mikpunt van spot. Nu, een half jaar na de lancering van de iPhone X, lijkt Apple met de notch de standaard te hebben gezet. De inkeping wordt volledig door Android omarmd.

Android P

Android P notch

Dit blijkt uit de eerste ontwikkelaarsversie van Android P, dat Google donderdag onthulde. Android P is de volgende grote update van Google’s mobiele besturingssysteem. Opvallend is dat de software volledige ondersteuning biedt voor een inkeping in het scherm. Bovendien kunnen ontwikkelaars nu eenvoudig apps ontwerpen die zijn aangepast op een smartphone met notch.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Daarmee kan Android definitief niet om de notch heen. Eerder kwamen verschillende Android-fabrikanten al met een iPhone X-achtige notch op te proppen. Neem bijvoorbeeld de Doogee V, of de Leagoo S9. Maar ook grotere fabrikanten blijven niet achter. De OnePlus 6 krijgt naar alle waarschijnlijkheid een scherm met een vergelijkbare inham, zo blijkt uit gelekte foto’s. En ook Huawei haakt mijn zijn P20-serie (zie hieronder) straks in op de trend die Apple heeft gezet.

Huawei p20

Dat is overigens niet vreemd; het maken van een zo randloos mogelijk scherm is de nieuwe trend. Een notch, waarin de camera’s en sensoren zitten verstopt, is op dit moment de enige manier om te zorgen dat het scherm helemaal door kan lopen naar boven. Daarmee was de iPhone X het eerste toestel dat nagenoeg geen randen heeft.

iPhone zonder notch

Maar terwijl Android-fabrikanten het ontwerp van Apple kopiëren, lijkt Apple alweer een nieuwe weg in te slaan. Volgens de laatste geruchten lanceert Apple in 2019 een iPhone zonder notch. Hoe Apple dit voor elkaar wil boksen, is nog onduidelijk. Het kan zijn dat er onopvallende gaatjes in het scherm worden geboord, of dat het scherm wordt opgebouwd uit verschillende lagen.

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Koen van Ekeren

(Web)redacteur van iCreate. Haalt met zijn iPhone met gemak een schermtijd van drie uur. Laat die functie op de Mac liever uit.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
iPhone X
Bekijk dit dossier

Praat mee!

avatar