Terug naar Android loopt veel vaker vast dan iPhone
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Android loopt veel vaker vast dan iPhone

Door Laura Grootaarts17 mei 2016 19:542 min. leestijd0

Android-toestellen minder stabiel dan iPhones? Wij waren daar natuurlijk al veel langer van overtuigd, maar het blijkt ook écht zo te zijn. Uit een onderzoek van Blancco Technology Group over het eerste kwartaal van 2016 is gebleken dat Androids heel wat vaker vastlopen dan iPhones.

Android heeft meeste vastlopers

Android-gebruikers ervaren beduidend meer problemen met hun toestel dan consumenten met een iPhone. 44 procent van de Androids loopt weleens vast, tegenover 25 procent van de iPhones (wat nog steeds een akelig groot percentage is natuurlijk). De vastlopers bij Android treden voornamelijk op bij de Samsung Galaxy S6 en S5, de Lenovo K3 Note en de derde generatie Motorola MotoG. Bij iOS crashen de iPhone 6 en de iPhone 5s het meest frequent.

In Azië lopen telefoons het vaak vast: in 55 procent van de gevallen. In Europa bedraagt dat percentage 35 procent, Noord-Amerika volgt met 27 procent.

De iPhone 14 nu tot €348 korting!

De iPhone 14 nu tot €348 korting!

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt
• 6 maanden Apple Music

Top 5 problemen wereldwijd

Er zijn verschillende redenen waarom telefoons compleet vastlopen. De camera, het drukgevoelige scherm, het opladen van de accu, de microfoon en de dual Sim veroorzaken wereldwijd gezien de meeste ellende met smartphones. Android-toestellen hebben bovendien ook nog te maken met een veel vastlopende apps: op 74 procent van de toestellen kwam het onderzoeksbureau apps tegen die zo nu en dan vastlopen. Tools, social media en communicatie zijn hierbij de boosdoeners.

In het rapport met alle onderzoeksuitslagen vind je een gedetailleerde uitwerking van alle problemen.

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!

• Krijg tot €400,- terug bij inruil van een iPhone 12
• Extra voordeel met KPN Hussel

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar