Terug naar Deze 6 dingen doet Android beter dan iOS
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Deze 6 dingen doet Android beter dan iOS

Door Arjan Kropman13 maart 2015 13:443 min. leestijd1

Terry en Arjan stapten niet lang geleden over van een Android-telefoon naar een iPhone 6. Met veel plezier. De iPhone werkt prima, heeft een fantastisch scherm en een perfecte camera. Daarnaast werkt Touch ID geniaal. De twee waren ook verrassend snel gewend aan Apple’s iOS en de widgets van Android hebben ze geen moment gemist, maar toch blijven er ook kleine dingetjes waar ze minder gelukkig mee zijn. We zetten ze op een rijtje.

iosandroid

1. Die hoofdletters op het toetsenbord

Het keyboard van iOS laat altijd kapitalen zien, ook wanneer je in kleine letters typt. Alleen aan het knopje om van hoofdletters naar kleine letters te wisselen kun je zien of je in grote of kleine letters typt, het verkleurt van zwart op wit naar wit op grijs. Vooral het intikken van wachtwoorden is zo vervelend. Je lost het op door een ander toetsenbord te installeren.

Exclusief bij T-Mobile: de Apple Watch Series 8, SE of Ultra met multsim!

Exclusief bij T-Mobile: de Apple Watch Series 8, SE of Ultra met multsim!

• Blijf altijd verbonden, ook zonder iPhone!
• Alleen mogelijk met een mobiel abonnement van T-Mobile

Toetsenbord iPhone iOS

2. Woordsuggesties andersom

Wanneer je een tekstje typt in Android geeft het systeem net als in iOS suggesties om het woord af te maken (of goed te spellen). Bij Android kies je vóór de aanpassing door op de suggestie te klikken. Bij iOS is dat net andersom: door op de suggestie te klikken, klik je hem weg. Het ene is niet beter of handiger dan het andere, maar het duurt wel even voor je eraan gewend bent.

3. Waar zit die terug-knop?

Android maakt gebruik van een vaste back-knop (virtueel of fysiek) waarmee je in elke app een scherm terug kunt. Apple vindt dat niet nodig. Soms staat de terug-knop linksboven, soms linksonder, soms is er geen weg terug of verschijnt er rechtsboven een knop met ‘klaar’ (bij foto’s).

4. Een bestand toevoegen

Een foto mailen? Daarvoor kun je het beste naar Foto’s en daar voor ‘Delen’ kiezen, want het toevoegen van een bestand in Apple’s Mail-app is ingewikkeld (of zelfs onmogelijk). Je moet eerst even je vinger op het scherm van je nieuwe mail leggen. Er verschijnt dan een zwart keuzemenu, door op het pijltje naar rechts te kiezen, kun je uiteindelijk kiezen voor het toevoegen van een foto of video. Wil je een Pages-bestand mailen? Dat gaat niet via de mail. Je moet eerst het bestand openen en vanuit Pages het bestand mailen. Een ander mailprogramma helpt in het laatste geval niet, want het ligt aan de (niet-bestaande) mappenstructuur van iOS.

Deel-knoppen iOS 8

5. Eerst wijzigen, dan wijzigen

Terry stoort zich er nog altijd aan dat hij vaak op ‘Wijzigen’ moet drukken om iets te wijzigen. Bij de Wekker-app bijvoorbeeld. Als je de wekker een half uurtje later wil zetten, moet je eerst op ‘Wijzig’ drukken en pas dan kun je de tijd aanpassen. Een andere wekker-app is de oplossing.

6. Vaste apps in beeld

Ook bij Android-telefoons kun je meegeleverde apps niet helemaal verwijderen, maar je kunt ze in ieder geval wet van het startscherm halen. De apps van iOS die je niet gebruikt, kun je niet verwijderen. Wat je wel kunt doen, is ze bundelen in een mapje, zodat ze minder opvallen. Bij Terry heet dat mapje ‘Meuk’, Arjan noemt het ‘Zooi.’ Over die mapjes gesproken: als je er eenmaal inzit, kom je eruit door erbuiten te klikken.

Tot slot een nieuwe kandidaat voor het mapje ‘Meuk’: de Apple Watch-app die sinds iOS 8.2 standaard voorgeïnstalleerd is en je er constant aan herinnert dat je (nog) geen Watch hebt.

De nieuwe iPhone 14 Pro: Krijg nu tot €600 terug bij inruil van een iPhone 12 Pro

De nieuwe iPhone 14 Pro: Krijg nu tot €600 terug bij inruil van een iPhone 12 Pro

• Én tot €10 korting per maand!
• Extra voordeel met KPN Hussel

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

1
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
martin
Lezer
martin

1. Ja kan handig zijn inderdaad. Maar heb dit eigenlijk nooit gemist.
2. “Het ene is niet beter of handiger dan het andere, maar het duurt wel even voor je eraan gewend bent.” (kan dus van lijst af)

3. swipe van links naar rechts
4. Hoop dat je in toekomst iets van iCloud drive kan selecteren.
5. Voorkomt wel dat je per ongeluk iets verandert.
6. zou handig zijn om apps te kunnen verbergen net zoals het op appleTV kan.

Nu ben ik ook benieuwd naar lijstje wat iOS beter doet dan android 🙂