Terug naar Amerikaanse winkeliers blokkeren Apple Pay
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Amerikaanse winkeliers blokkeren Apple Pay

Door Jelle Mol27 oktober 2014 10:172 min. leestijd0

Apple Pay is pas een week beschikbaar, maar wordt nu al geblokkeerd door sommige Amerikaanse winkelketens. Reden is dat een groep winkeliers werkt aan een eigen mobiele betaaldienst genaamd CurrentC, dat de strijd moet aangaan met Apple Pay en Google Wallet.

Blokkeren van NFC-betaalterminals

Na de lancering op 20 oktober bleek dat het mogelijk was om Apple Pay te gebruiken bij onder andere farmacieketens Rite Aid en CVS. De bedrijven zijn geen officiële partners van Apple Pay, maar de NFC-betaalterminals in de winkels werkten automatisch met de mobiele betaaldienst. Daar kwam echter al snel een einde aan. Omdat Rite Aid en CVS meewerken aan de concurrerende dienst CurrentC, wordt nu bij alle betaalterminals de NFC-technologie geblokkeerd. In een interne memo van Rite Aid wordt de keuze toegelicht:

‘Op dit moment wordt Apple Pay niet geaccepteerd als betaalmethode. We werken met een grote groep retailers aan een mobiele betaaldienst waarmee met een creditcard of betaalrekening direct vanaf een smartphone betaald kan worden. We verwachten deze dienst in de eerste helft van 2015 beschikbaar te hebben.’

De iPhone 13 nu met 3 maanden gratis Apple TV+!

De iPhone 13 nu met 3 maanden gratis Apple TV+!

Maximaal voordeel als je thuis internet van Ziggo hebt

CurrentC wordt gedragen door grote partijen als Walmart en Best Buy, wat meteen verklaart waarom deze bedrijven niet meewerken aan Apple Pay. De dienst is volgens 24/7 Wall Street al sinds 2011 in ontwikkeling en erop gericht om winkeliers vrij te stellen van transactiekosten voor het accepteren van creditcards.

CurrentC: scannen van QR-codes

Anders dan Apple Pay en Google Wallet, waarbij gebruik wordt gemaakt van de breed geaccepteerde NFC-technologie, maakt CurrentC gebruikt van – jawel – het scannen van een QR-code. Uit een uitvoerige toelichting van TechCrunch blijkt dat de dienst in feite alleen maar gericht is op geldbesparing voor winkeliers; gebruiksgemak en privacy voor klanten is kennelijk niet van belang. Volgens TechCrunch maakt CurrentC dan ook geen schijn van kans zolang er geen duidelijk voordeel inzit voor klanten.

De iPhone 13 nu met 3 maanden Apple TV+

De iPhone 13 nu met 3 maanden Apple TV+

• Extra voordeel met KPN Hussel korting

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar