Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

‘Amazon werkt aan AirPods-concurrent met Alexa’

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
AirPods 2 reviews


Lees verder na de advertentie

Amazon gaat de concurrentie aan met de AirPods van Apple. Nog voor het einde van dit jaar moeten hun draadloze oordopjes verkrijgbaar zijn.

AirPods

Rivaal voor de AirPods

De oordopjes van Amazon lijken volgens Bloomberg bijzonder veel op de AirPods en ze werken ook grotendeels het zelfde. De oordopjes zitten in een hoesje dat tegelijkertijd dienstdoet als oplader. Het hoesje zelf moet je opladen met een kabeltje – Apple’s AirPods hebben inmiddels een draadloze optie. De oordopjes van Amazon zijn waarschijnlijk verkrijgbaar in zwart en grijs. De kans is groot dat ze goedkoper zijn dan de AirPods, dat is vaker de tactiek van Amazon.

Volgens insiders wil Amazon met de oordopjes een betere geluidskwaliteit leveren. Verder kun je met een spraakcommando virtuele assistent Alexa oproepen – Amazons versie van Siri. Hiervoor moet je waarschijnlijk gebruikmaken van de Alexa-app op de iPhone of op Android. Amazon probeert je op deze manier waarschijnlijk over te halen om meer slimme apparaten te kopen die werken met Alexa – van koelkasten tot deurbellen.

Nieuwe AirPods 2


kooptip

[product airpods-2-met-draadloze-oplaadcase open]

Apple’s AirPods zijn bijzonder populair. Vorige maand kwam de tweede generatie van de draadloze oordopjes uit. Deze hebben een snellere processor en Siri is voortaan handsfree te gebruiken. Dat wil zeggen: voorheen moest je op de pods tikken om Siri op te roepen, nu volstaat het om ‘Hé Siri’ te zeggen. De AirPods zijn tegen een meerprijs verkrijgbaar met een draadloos oplaadbare case.

Bron: Bloomberg