Terug naar 'Amazon mag titel "App Store" gebruiken'
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

'Amazon mag titel "App Store" gebruiken'

Door Redactie iCreate23 juni 2011 09:481 min. leestijd3

Het ziet ernaar uit dat Amazon de term ‘App Store’ mag gebruiken, zo bericht Bloomberg. De rechtszaak loopt nog, maar het lijkt erop dat Apple zijn claim gaat verliezen.

Verwarring
Apple’s inzet in de zaak is de mogelijke verwarring die veroorzaakt wordt door het dubbele gebruik van de term ‘App Store’. Want waar Apple zich op de iOS-apparaten richt, richt Amazon zich in zijn App Store op de concurrent Android.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Geen harde bewijzen
Apple claimt dat de App Store sinds de introductie in 2008 onlosmakelijk wordt geassocieerd met Apple . Daarnaast kan de Amazon App Store ook een hoop schade betekenen voor Apple, aangezien zij sinds de introductie veel geld in marketingactiviteiten rondom de App Store hebben gestoken. De rechter ziet hier echter geen harde bewijzen in en verwacht dan ook dat Apple zijn claim gaat verliezen. Dit zou betekenen dat de applicatieservice van Amazon, die in maart dit jaar werd gestart, ook de titel ‘App Store’ mag dragen.

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Redactie iCreate

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

3
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Jochem
Lezer
Jochem

…ik vind het toch belachelijk. Ja, ‘app store’ is (inmiddels!) een en generieke term, maar Apple is wel de eerste leverancier die Apps succesvol lanceerde en het groot heeft gemaakt. Vind het dan toch vreemd dat ze zo’n claim dreigen te verliezen. Maar goed, ben geen legal expert. T’is meer mijn gevoel bij deze kwestie.

Duco
Lezer
Duco

Een App is gewoon een afkorting van application software of application. Die afkorting is niet bedacht door Apple, maar wel zo in de markt neergezet. Het is dan ook niet te verdedigen. Vergelijk het met de auto, wat een veel makkelijkere afkorting is van het woord automobiel. Niemand zal automobieldealer zeggen, maar wel een autodealer. Vandaar dat ik het ook niet vreemd vind dat App Store niet Apple eigen kan worden gemaakt, aangezien Apple het niet verzonnen heeft.

Joey
Lezer
Joey

Die grote bedrijven kunnen ook nooit iets zelf verzinnen, wees eens origineel. Jemig he. Binnenkort heb je dan Apple App Store, Windows App Store, Amazon App Store, HTC App Store, Android App Store. Kom op zeg!