Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

‘iOS 16 bèta 4 is klaar voor always-on-scherm iPhone 14 Pro’

Auteur: Ward Edema
0 reacties
Always-on-scherm iPhone 14 Pro


Lees verder na de advertentie

De geruchten zijn duidelijk: de iPhone 14 Pro heeft een always-on-scherm. En nu lijkt iOS 16 bèta 4 dat te bevestigen in de vorm van speciale wallpapers.

iPhone 14 Pro always-on

De geruchtenmolen van de iPhone 14 Pro draait al maandenlang op volle toeren. Over één ding lijken alle analisten het eens te zijn: hij krijgt een always-on-scherm. Dat wil zeggen, een scherm waarbij de tijd en je notificaties altijd zichtbaar zijn – óók in de sluimerstand.

Dit wordt mogelijk gemaakt door een nieuw type display, dat ook al jaren in de Apple Watch zit. Dit scherm kan zijn verversingssnelheid verlagen tot 1 Hz, dus één verversing per seconde. In deze modus verbruikt hij zo weinig stroom dat het scherm constant aan kan blijven staan.

iOS 16 bèta 4 wallpapers

Woensdagavond kwam iOS 16 bèta 4 uit, en nu is er door 9to5Mac ontdekt dat er in deze nieuwe testversie een nieuwe verwijzing naar het always-on-scherm zit. Het gaat om aangepaste wallpapers, die nu een speciale (extreem) donkere versie hebben gekregen die momenteel nog diep in de code van iOS 16 verborgen zit. Bekijk hieronder hoe dat eruitziet:


kooptip

De verwachting is dat deze versie gebruikt zal worden in de always-on-modus. Je ziet dan dus (gedimd) de tijd, de datum, eventuele widgets en je notificaties, evenals deze donkere versie van de achtergrond. Dit is anders dan bij Android-telefoons met een always-on-scherm: daarbij verdwijnt de achtergrond volledig.

iPhone 14 Pro features

Naast het always-on-scherm, krijgt de iPhone 14 Pro naar verwachting nog véél meer upgrades. Zo verdwijnt de inkeping in het scherm, krijgt de camera aan de achterzijde 48-megapixel sensor, en heeft de voorste camera voor het eerst autofocus. Aan de binnenkant zit sneller geheugen en een supersnelle A16-chip.

Lees meer over de iPhone 14

Naar verwachting wordt de iPhone 14 Pro aangekondigd op dinsdag 13 september 2022. Tot die tijd blijf je uiteraard bij iCreate op de hoogte. Abonneer je op onze nieuwsbrief om wekelijks updates in je mailbox te ontvangen:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Bron: 9to5Mac