Terug naar Alles over Office voor Mac 2011
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Alles over Office voor Mac 2011

Door Redactie iCreate13 februari 2010 14:392 min. leestijd2

Tijdens MacWorld komt Microsoft vanuit het niets met een spannende aankondiging: Office voor Mac 2011 wordt dit jaar nog gelanceerd. Deze gloednieuwe Office is volgens Microsoft het perfecte gereedschap om samen te werken met collega’s,  de software biedt tevens een verbeterde compatibiliteit.

Samenwerken
Dankzij Office 2011 kun je samen met Windows Office-gebruikers aan een document werken. Meerdere gebruikers typen tegelijkertijd aan een verslag. De alinea waar jij op dat moment mee stoeit is niet toegankelijk voor je groepsgenoten. De gebruiker heeft duidelijk overzicht van de deelnemers en ieders bijdrage aan het document. Dankzij Office Web Apps kun je documenten online opslaan en bewerken, zowel op Mac als onder Windows.

Outlook
Office 2011 heeft het licht gezien en verruilt Entourage voor Outlook. De nieuwe Outlook voor Mac ondersteunt *.pst bestanden zodat de gebruiker gegevens uit Outlook voor Windows kan meenemen. En, dit spreekt haast voor zich, Outlook 2011 ondersteunt Spotlight en Time Machine.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Nieuwe interface
De interface van Office 2011 is afgekeken van Office voor Windows 2007. Alle opties en instellingen vind je terug onder verschillende tabbladen. Deze nieuwe, volgens Microsoft ‘vloeiende gebruiker interface’, luistert naar de naam Ribbon-interface.

Ribbon-interface in ‘Powerpoint voor Windows 2007’

Lancering
Office voor Mac 2011 wordt eind 2010, rond de feestdagen, uitgeleverd in de Verenigde Staten. Zijn voorganger, Office voor Mac 2008, verscheen een maand na de Amerikaanse lancering in de Nederlandse schappen. We hopen dan ook dat Office voor Mac 2011 dit jaar nog in Nederland verschijnt.

Het is nog niet bekend wat de nieuwe Office gaat kosten, de huidige Office heeft een prijskaartje van 129,99 euro. Bij menig Apple Shop ging Office voor Mac rond de kerstdagen in de aanbieding voor 99,99 euro. De lancering promoten met een prijskaartje van 99,99 euro zou een goede binnenkomer zijn voor de nieuwe Office voor Mac 2011.

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Redactie iCreate

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

2
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Marc Vos
Lezer
Marc Vos

Erg, heel erg jammer. Die ribbon is het ergste wat ze hebben uitgevonden op het gebied van gebruikers-onvriendelijkheid. Ik hoop maar dat het gereedschappalet blijft en dat we die ribbon kunnen uitschakelen.

Ravi
Lezer
Ravi

Persoonlijk vind ik de ribbon bij de Windows versie van Office een fijne toevoeging. De tabjes zijn goed ingedeeld en zo word je ook niet lastig gevallen door de knoppen en opties die je op dat moment niet nodig hebt. Voor de ervaren gebruiker is het ook leuk om ribbon naar wens aan te passen. Office 2008 heeft naar mijn mening een erg magere implementatie van de ribbon. Ik hoop zelf dat ze het deze keer wel goed aanpakken. Ik stem er wel mee in dat er de mogelijkheid zou moeten zijn om het ook uit te kunnen schakelen.