Terug naar Alles over GarageBand voor de iPad
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Alles over GarageBand voor de iPad

Door Redactie iCreate3 maart 2011 16:043 min. leestijd2

Afgelopen november hadden we nog niet kunnen bevroeden dat Apple al zo snel met GarageBand voor iPad zou komen. Binnenkort is het zover: voor muzikanten die met GarageBand of Logic werken is dit een belangrijke ontwikkeling. Steeds vaker zullen muzikanten (ideeën voor) nummers opnemen met behulp van mobiele apparaten.

En voor die talloze bands en artiesten zónder radiohits en platencontracten is dit een uitkomst. Je hoeft niet te investeren in dure studiotijd en bent zo flexibel als het maar kan. Nu maar hopen dat GarageBand ook als een zonnetje draait op de oude iPad. Welke functies biedt GarageBand op de iPad? Een overzicht:

Trommelen met je vingers
Allereerst zijn daar de ‘Touch Instruments’. Met je vingers trommelen op één van de drie drumkits, een elektronische drumpartij programmeren of orgel, synth en piano spelen: het kan allemaal. Uiteraard haalt de speelbeleving het lang niet bij echte instrumenten, maar het voelt al beter aan dan piano spelen op je toetsenbord achter je Mac.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

‘Slimme’ instrumenten
Mocht je niet zo bedreven zijn in het bespelen van een instrument (of je hebt te dikke vingers), dan kun je altijd je heil nog zoeken bij ‘Smart Instruments’. Met deze (bas)gitaren, keyboards of drums kun je haast geen fouten maken, dus geschikt voor iedereen. Dit kan ook handig zijn bij het vastleggen van een pril idee voor een nummer.

Opnemen en mixen
Apple heeft de kerntaak van GarageBand – het opnemen en mixen van muziek – op een slimme manier vertaald van de Mac-versie naar de iPad. Wie GarageBand op de Mac gebruikt, zal binnen de kortste keren vertrouwd zijn met de iPad-versie. Gitaristen beschikken – net als op de Mac – over allerlei versterkers en effectenpedalen.

Het opnemen van je stem of instrument doe je via de ingebouwde microfoon. Wil je echt professionele opnamen maken, dan is het raadzaam om bijvoorbeeld de Apogee Jam erbij aan te schaffen. Dat kost je wel weer 99 dollar, maar dan heb je wel kraakheldere opnamen, direct uit je (bas)gitaar, synth of microfoon. Overigens heb je maximaal acht sporen tot je beschikking, maar dat moet voor het uitwerken van ideeën en het opnemen van eenvoudige arrangementen genoeg zijn.

Delen
Ben je eenmaal een project begonnen op je iPad, dan kun je dit bestand delen met je Mac en daar verder werken. Ook kun je het project direct als AAC-bestand in iTunes zetten of versturen per e-mail.

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Redactie iCreate

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

2
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Ivo
Lezer
Ivo

Zal Garageband ook gaan werken op een iPad 1, of is het iPad 2 only?
Ziet er goed uit, maar als het alleen voor iPad 2 is, is het een gemiste kans. Ik betwijfel of er heel erg veel mensen overstappen naar de iPad 2. Veel geld als de iPad nog geen jaar in Nederland verkrijgbaar is

MadDonna
Lezer
MadDonna

Nee, garageband werkt als een tierelier op ipad 1