Terug naar Alle Macs een Retina-display dankzij Ivy Bridge-chip
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Alle Macs een Retina-display dankzij Ivy Bridge-chip

Door Redactie iCreate21 september 2011 08:491 min. leestijd0

Weet jij nog waar je was toen de High Definition-schermen werden aangekondigd? Niet? Wees gerust, dat weten wij ook niet meer. Wat ons wel enthousiast heeft gemaakt, is het nieuws dat Intel het met zijn nieuwe Ivy Bridge-processors mogelijk gaat maken om ultrahoge resoluties te ondersteunen. Resoluties die HD ver achter zich laten en bijna overbodig maken, zo meldt MacRumors.

Retina display
Met de ingebouwde grafische processor (GPU) in de Ivy Bridge-reeks wordt het mogelijk om 4096 x 4096 pixels weer te geven op een monitor. Dit worden ook wel Ultra-Retina-displays genoemd. Vergeleken bij deze resolutie valt HD, met 1920 x 1080 pixels, in het niet. Ook de voorgestelde Retina-displays voor de Mac met maximaal 3200 x 3200 pixels worden hiermee overtroffen. Hieronder staat een lijstje van mogelijke Retina-display-resoluties.

Bereid je Mac voor op macOS Sonoma

Bereid je Mac voor op macOS Sonoma

Ruim je Mac op en zorg ervoor dat hij zo goed als nieuw is voor macOS Sonoma.

MacBook Air
De high-end Macs zoals de MacBook Pro, iMac en Mac Pro hebben een ingebouwde grafische kaart die alle grafische handelingen op zich neemt en een hogere resolutie ondersteunt. Modellen als de Mac mini en MacBook Air moeten het hebben van de ingebouwde GPU van de processor. Zodra de nieuwe Ivy Bridge-processor geïntegreerd wordt kunnen de MacBook Air en Mac mini deze hogere resoluties ook aan.

[Afbeelding: OS X Daily]

Bereid je Mac voor op macOS 14

Bereid je Mac voor op macOS 14

Ruim je Mac op en zorg ervoor dat hij zo goed als nieuw is voor macOS 14

Door Redactie iCreate

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar