Terug naar ‘Alle iPhones krijgen volgend jaar een oled-scherm’
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

‘Alle iPhones krijgen volgend jaar een oled-scherm’

Door Koen van Ekeren23 januari 2019 10:272 min. leestijd0

Al sinds de introductie van de eerste iPhone maakt Apple furore met de prachtige lcd-schermen. Inmiddels worden de vlaggenschepen voorzien van het nét wat fraaiere oled – alleen de iPhone XR heeft nog een lcd-scherm. Maar volgend jaar maakt Apple alleen nog iPhones met een oled-scherm, meldt The Wall Street Journal.

iPhone foto definitief verwijderen

Alle iPhones oled-scherm

De prachtige Retina lcd-schermen worden geleverd door Japan Display, maar het bedrijf voorziet dat dit geen lang leven beschoren is. De leverancier zoekt naar investeerders die een stevige basis leggen voor het bedrijf, voordat Apple volledig overgaat op oled-schermen. Zij krijgen een bedrijfsaandeel van 30 procent aangeboden.

De iPhone 15 Pro: nu tot €500 terug bij inruil van je oude telefoon

De iPhone 15 Pro: nu tot €500 terug bij inruil van je oude telefoon

• En zonder aansluitkosten t.w.v. €25
• Extra voordeel als je KPN thuis hebt

De schreeuw om investeringen zou ook te maken hebben met de tegenvallende verkoop van de iPhone XR. Daar is het bedrijf gevoelig voor, want meer dan de helft van de omzet komt af van Apple.

The Wall Street Journal schrijft dat de opvolger van de iPhone XR de laatste iPhone zal zijn met een lcd-scherm. In 2020 zijn alle iPhones voorzien van een oled-paneel – dus óók het instapmodel. De productie van dit scherm is echter een stuk duurder, dus we hopen dat dit niet resulteert in een steviger prijskaartje.

De in september 2017 gelanceerde iPhone X was de eerste iPhone met een oled-scherm. Een groot voordeel is dat het scherm betere kleuren en contrasten toont. Vooral zwarttinten ogen fraaier, doordat oled de pixel volledig kan uitschakelen. Ook de iPhone XS heeft het prachtige oled-paneel en wij geven er een weg:

iCreate 151
iCreate 151
iOS 17: aan de slag met alle nieuwe functies

iPhone 2019

Naast de opvolger van de iPhone XR worden er dit jaar weer twee nieuwe oled-modellen verwacht. Het ontwerp zou min of meer hetzelfde blijven, mogelijk hebben de toestellen wel een grotere notch. Bij de grotere variant, de iPhone XI Max, zou er een drievoudige camera aanwezig zijn. Meer iPhone 2019 geruchten lees je in ons dossier:

De iPhone 15: nu tot €7,50 korting per maand op je abonnement!

De iPhone 15: nu tot €7,50 korting per maand op je abonnement!

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt
• Tijdelijk geen aansluitkosten t.w.v. €25!

Door Koen van Ekeren

(Web)redacteur van iCreate. Haalt met zijn iPhone met gemak een schermtijd van drie uur. Laat die functie op de Mac liever uit.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar