Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

‘Alle iPhones krijgen volgend jaar een oled-scherm’

Auteur: Koen van Ekeren
0 reacties
alle iPhones oled-scherm


Lees verder na de advertentie

Al sinds de introductie van de eerste iPhone maakt Apple furore met de prachtige lcd-schermen. Inmiddels worden de vlaggenschepen voorzien van het nét wat fraaiere oled – alleen de iPhone XR heeft nog een lcd-scherm. Maar volgend jaar maakt Apple alleen nog iPhones met een oled-scherm, meldt The Wall Street Journal.

iPhone foto definitief verwijderen

Alle iPhones oled-scherm

De prachtige Retina lcd-schermen worden geleverd door Japan Display, maar het bedrijf voorziet dat dit geen lang leven beschoren is. De leverancier zoekt naar investeerders die een stevige basis leggen voor het bedrijf, voordat Apple volledig overgaat op oled-schermen. Zij krijgen een bedrijfsaandeel van 30 procent aangeboden.

De schreeuw om investeringen zou ook te maken hebben met de tegenvallende verkoop van de iPhone XR. Daar is het bedrijf gevoelig voor, want meer dan de helft van de omzet komt af van Apple.


kooptip


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €720!


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €720!

Tot €7,50 korting per maand en dubbele data als je thuis KPN hebt

The Wall Street Journal schrijft dat de opvolger van de iPhone XR de laatste iPhone zal zijn met een lcd-scherm. In 2020 zijn alle iPhones voorzien van een oled-paneel – dus óók het instapmodel. De productie van dit scherm is echter een stuk duurder, dus we hopen dat dit niet resulteert in een steviger prijskaartje.

De in september 2017 gelanceerde iPhone X was de eerste iPhone met een oled-scherm. Een groot voordeel is dat het scherm betere kleuren en contrasten toont. Vooral zwarttinten ogen fraaier, doordat oled de pixel volledig kan uitschakelen. Ook de iPhone XS heeft het prachtige oled-paneel en wij geven er een weg:

iPhone 2019

Naast de opvolger van de iPhone XR worden er dit jaar weer twee nieuwe oled-modellen verwacht. Het ontwerp zou min of meer hetzelfde blijven, mogelijk hebben de toestellen wel een grotere notch. Bij de grotere variant, de iPhone XI Max, zou er een drievoudige camera aanwezig zijn. Meer iPhone 2019 geruchten lees je in ons dossier: