Terug naar ‘Alfa Romeo Giulia krijgt Apple CarPlay’
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

‘Alfa Romeo Giulia krijgt Apple CarPlay’

Door Sven Lamers24 juni 2015 19:082 min. leestijd0

De Italiaanse autofabrikant Alfa Romeo heeft vandaag een nieuwe middenklasser, de Alfa Romeo Giulia aangekondigd. Deze krijgt een V6 biturbo motor die in samenwerking met Ferrari is ontwikkeld. Maar dit is niet het enige wat Giulia van Ferrari heeft overgenomen. Van betrouwbare bronnen hebben wij vernomen dat de Alfa Romeo Giulia ondersteuning voor CarPlay zal krijgen, net als de Ferrari FF. De besturing van dat entertainmentsysteem gebeurt daarbij via een draaibare knop, denk aan de digitale kroon van de Apple Watch.

Alfa Romeo Giulia

Alfa terug als premiummerk

Met de Giulia wil Alfa Romeo weer het premiummerk worden dat het ooit was. De sportieve variant (‘Quadrifoglio Verde’) die vandaag werd aangekondigd, kan het dan qua specificaties ook prima opnemen tegen een Audi A4, BMW 3 of Mercedes C-Klasse. Het design is erg dynamisch: aan de voorkant zien we de typische driehoek van Alfa en de smalle koplampen laten de auto boos kijken. Onder de motorkap werkt een V6 biturbo van Ferrari met 510 pk. Die heeft weinig moeite om de slechts 1,5 ton lichte Alfa – dankzij veel aluminium en carbon – aan te drijven. Slechts 3,9 seconden heeft Giulia voor een sprint van 0 naar 100 nodig. Kortom, ondersteuning voor CarPlay is bij deze Alfa maar het puntje op de i.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

CarPlay

Tot nu toe zijn er nog niet veel fabrikanten die al CarPlay ondersteunen. Veel autofabrikanten hebben weliswaar ondersteuning aangekondigd, maar behalve beloftes blijft het op de automarkt erg stil. Er zijn wel al een aantal inbouwsystemen, bijvoorbeeld van Pioneer en Alpine, waarmee je auto achteraf met CarPlay kunt uitrusten.

Korting op veel Apple-producten tijdens de Lentedeals bij Amac

Korting op veel Apple-producten tijdens de Lentedeals bij Amac

• Actie loopt t/m 2 april
• Zowel online als in de Amac winkels

Door Sven Lamers

Brand Manager iCreate. Onthult alle technische Apple-geheimen, maar vindt het net zo leuk om films en foto's te bewerken.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar