Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

Zo ziet de AirTag eruit in de vernieuwde Zoek mijn-app

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
Apple Airtag lancering


Lees verder na de advertentie

Het kan haast niet anders of Apple presenteert binnenkort een bluetooth tracker waarmee je je verloren spullen kunt traceren. Eerder deze week lekte via iOS 13 ook al de naam van de tracker uit: AirTag. En nu zijn er screenshots die het een en ander duidelijk maken over de werking van AirTag.

AirTag screenshots in Zoek mijn-app

Met de AirTag kun je verloren voorwerpen traceren. Je bevestigt de tag aan je portemonnee, sleutelbos of wat dan ook, en vervolgens kun je op de kaart in de Zoek mijn-app precies waar je spullen zich bevinden. Nu zijn er schermafbeeldingen opgedoken van hoe dat eruitziet in Zoek mijn.

AirTags activeren

De screenshots maken om te beginnen duidelijk hoe je de AirTag moet activeren. Je trekt het plastic labeltje uit de tag om de batterij te activeren en houdt hem dan in de buurt van de iPhone. Daarmee start je het setup-proces.


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

In Zoek mijn verschijnt een vierde tabblad, tussen ‘Apparaten’ en ‘Ik’. In het Engels heet dat ‘Items’, hier wordt dat waarschijnlijk ‘Voorwerpen’. Daarop zie je de tags verschijnen. Zo kun je het verloren voorwerp traceren: de tags maken connectie met iPhones, iPads en Mac via bluetooth. Augmented reality helpt je bij het opsporen van de spullen en waarschijnlijk kun je de tag ook een geluid laten afspelen.

Airtags zoek mijn

Release dit jaar nog?

Het is nog niet duidelijk wanneer de AirTags officieel verschijnen, maar in in iedere nieuwe bèta wordt nieuwe informatie toegevoegd. Mogelijk verschijnen ze nog voor het einde van dit jaar.

Bron: MacRumors

Wekelijks Apple-nieuws in je mail

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!