Terug naar AirPods zijn nog steeds moeilijk verkrijgbaar
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

AirPods zijn nog steeds moeilijk verkrijgbaar

Door Sven Lamers20 maart 2017 12:162 min. leestijd0

De draadloze oordopjes van Apple, de AirPods, zijn drie maanden na de lancering nog steeds bijna niet te krijgen. In de online winkel van Apple moet je erg veel geduld hebben. Als je daar nu de AirPods voor 180 euro bestelt, moet je zes weken wachten totdat deze klaar zijn voor verzending. Wil je ze ophalen in een winkel, heb je nog tijd tot medio mei!

AirPods

Retailers

Bij de retailers ziet het er niet beter uit. Coolblue, iCentre en Amac hebben de AirPods allemaal niet op voorraad. Alleen bij Bol krijg je ze van een vage reseller die een behoorlijke meerprijs vraagt.

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

• Krijg tot €400 terug bij inruil van een iPhone 12
• Extra voordeel met KPN Hussel

De grootste kans maak je nog door gewoon bij een electronicaketen langs te gaan. Met een beetje geluk hebben die net een levering gekregen, die dan natuurlijk snel weer uitverkocht is. Ook in de Apple Stores komt er zo nu en dan zo’n levering, maar deze zijn online bij Apple helaas niet, of alleen heel kort, te zien.

Nog een alternatief is om een gekleurd exemplaar van de AirPods bij ColorWare te bestellen.

Al 3 maanden problemen

Het is onduidelijk waarom Apple nog steeds zo veel problemen heeft met de beschikbaarheid van de AirPods. De draadloze oordopjes zijn sinds 20 december officieel verkrijgbaar in de winkels. Daarvoor had je heel even de tijd om ze voor te bestellen. Omdat Apple het drie maanden later nog steeds niet voor elkaar krijgt om voldoende AirPods te maken, rijst de vraag of er misschien productieproblemen zijn.

De AirPods komen in een behuizing met geïntegreerde accu en gebruiken Apple’s eigen W1-chip voor de draadloze koppeling. Deze werkt razendsnel met iOS-apparaten en Macs.

Minder problemen bij Beats

Apple’s dochteronderneming Beats verkoopt ook draadloze koptelefoons met W1-chip. De Solo 3, PowerBeats 3 en X zijn gewoon verkrijgbaar, hoewel bij de goedkopere Beats X eerst ook leveringsproblemen waren.

Volgens iFixit liggen de productieproblemen waarschijnlijk niet aan de W1-chip, maar aan de oplaadbehuizing van de AirPods. Op röntgenfoto’s van de behuizing hebben ze ontdekt dat er blijkbaar tijdens de productie vaker iets misgaat bij het solderen.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
AirPods
Bekijk dit dossier

Praat mee!

avatar