Terug naar ’AirPods hebben al 2 procent marktaandeel’
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

’AirPods hebben al 2 procent marktaandeel’

Door Sven Lamers18 januari 2017 10:472 min. leestijd0

Volgens het Amerikaanse onderzoeksbureau NPD Group hebben de AirPods een erg goede verkoopstart gehad. Hoewel deze in december maar twee weken en slechts beperkt verkrijgbaar waren, maakten de oordopjes in deze maand al 2 procent uit van alle verkochte bluetooth-koptelefoons.

Apple's nieuwe AirPods

Percentages van de verkoop

Marktleider in december was nog steeds het koptelefoonmerk Beats dat ook bij Apple hoort. Bijna de helft (46 procent) van de gehele omzet gaat naar Beats, aldus de onderzoekers. Apple’s AirPods maken 3 procent van de omzet uit. We begrijpen het allemaal wel, want in onze review kwamen de AirPods er goed vanaf.

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

• Krijg tot €400 terug bij inruil van een iPhone 12
• Extra voordeel met KPN Hussel

En de concurrenten? Bose had volgens NPD Group in december een marktaandeel van 8 procent (19 procent van de omzet), LG kwam op 10 procent (7 procent van de omzet). Sony had volgens de getallen een marktaandeel van 7 procent en maakte 6 procent van de omzet uit.

Marktaandeel

Volgens NPD is het ‘significant’ dat Apple al in de eerste maand door één enkel product hetzelfde marktaandeel heeft als kleinere fabrikanten zoals Plantronics en Jaybird. Het markt- en omzetaandeel van Beats is in vergelijking met november bijna onveranderd, merken de marktonderzoekers op. En dat terwijl de markt voor bluetooth-koptelefoons behoorlijk is gegroeid. NPD Group kijkt bij zijn tracking overigens zowel naar aankopen in winkels als online.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
AirPods
Bekijk dit dossier

Praat mee!

avatar