Terug naar AirDrop is nu echt van Apple
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

AirDrop is nu echt van Apple

Door Redactie iCreate21 juni 2011 10:202 min. leestijd0

De merknaam AirDrop is nu ook echt van Apple. Tot voor kort was de naam van Urban Airship Inc., een bedrijfje dat onder de naam AirDrop een marketingdienst voor Android-apps aanbood. Apple wil deze naam gebruiken voor de nieuwe functie in OS X Lion waarmee je makkelijk bestanden kunt versturen naar andere Mac-gebruikers. Nu Apple de rechten op de merknaam AirDrop van Urban Airship Inc. heeft overgenomen, mag dat ook.

Cadeau doen
Ontwikkelaars van Android-software konden AirDrop gebruiken ter promotie van hun apps. Ontwikkelaars konden hun apps uploaden op www.airdrop.me, waarna ze de app cadeau konden doen aan bijvoorbeeld journalisten die de app wilden bespreken. Overigens had Urban Airship pas sinds vorige maand het recht op de naam AirDrop.

Vodafone Runners: De iPhone 13 nu met 3 maanden gratis Apple TV+!

Vodafone Runners: De iPhone 13 nu met 3 maanden gratis Apple TV+!

Maximaal voordeel als je thuis internet van Ziggo hebt

Papierwerk
Sinds begin deze maand is Apple dus eigenaar van de merknaam. Het is niet bekend hoeveel Urban Airship heeft gekregen voor het trademark. Ondertussen is Apple ook bezig om in China de rechten op AirDrop te verkrijgen. Voor de Photo Stream-functie in iCloud moet in Canada ook nog wat papierwerk worden ingevuld.

Met al die nieuwe functionaliteit zullen de juristen en advocaten van Apple de komende maanden overuren draaien. Gelukkig kunnen ze al het papierwerk vanaf volgende maand makkelijk en veilig uitwisselen…

De iPhone 13 nu met 3 maanden Apple TV+

De iPhone 13 nu met 3 maanden Apple TV+

• Extra voordeel met KPN Hussel korting

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar